Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν θέλει να καταλάβει το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας, λένε στις ΗΠΑ

Η διευθύντρια των εθνικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς ξεκαθάρισε πως δεν βλέπει ειρηνικό τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία στο άμεσο μέλλον

Μια παρατεταμένη στρατιωτική σύγκρουση στην Ουκρανία είναι «το πιθανότερο από τα υπάρχοντα σενάρια», ανέφερε η επικεφαλής των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς, συμπληρώνοντας πως πρόθεση του Πούτιν παραμένει η κατάληψη του μεγαλύτερου μέρους της Ουκρανίας.

Οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία θα έχουν, πιθανότατα, μέλλον, εκτός εάν οι ουκρανικές δυνάμεις καταρρεύσουν σύντομα και η Ρωσία επιτύχει τους στόχους της, εκτίμησαν οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, συμπληρώνοντας πως μια ειρηνική επίλυση είναι επί του παρόντος αδύνατη.

Τη ζοφερή πρόβλεψη έκανε η διευθύντρια των εθνικών μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, Αβρίλ Χέινς κατά τη διάρκεια συζήτησης στην Ουάσινγκτον που διοργάνωσε η Google. Στις πρώτες δημόσιες δηλώσεις που έκανε για την Ουκρανία από τον Μάιο, η Χέινς είπε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν εξετάσει τρία πιθανά σενάρια για τη σύγκρουση που διεξάγεται στην Ουκρανία.

Το πιο πιθανό είναι ένας σκληρός πόλεμος, στον οποίο η Ρωσία θα καταγράφει «σταδιακά κέρδη, χωρίς κάτι εντυπωσιακό». Ένα άλλο σενάριο προβλέπει ότι η Ρωσία θα καταφέρει να συντρίψει «μία από τις πιο ικανές και καλύτερα εξοπλισμένες αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας» στα ανατολικά, οδηγώντας σε «κατάρρευση της ουκρανικής αντίστασης». Το τρίτο σενάριο θέλει την Ουκρανία να καταφέρνει να σταθεροποιήσει τη γραμμή του μετώπου και ενδεχομένως να σημειώσει μικρά κέρδη στην περιοχή της Χερσώνας, η οποία έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

«Δεν βλέπουμε επίσης, για να είμαστε ξεκάθαροι, μια ευκαιρία για τις δύο πλευρές να καταλήξουν σε μια ειρηνική συμφωνία», πρόσθεσε η Χέινς.

Επιπλέον, ανέφερε ότι η υπηρεσία εξακολουθεί να πιστεύει πως ο Βλαντίμιρ Πούτιν θέλει να καταλάβει «το μεγαλύτερο μέρος της Ουκρανίας», αλλά πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις της «έχουν χάσει σε ισχύ από τις τετράμηνες μάχες στην Ουκρανία».

«Αντιλαμβανόμαστε μια αποσύνδεση μεταξύ των βραχυπρόθεσμων στρατιωτικών στόχων του Πούτιν σε αυτή την περιοχή και των δυνατοτήτων του στρατού του, ένα είδος αποσύνδεσης μεταξύ των φιλοδοξιών του και του τι είναι ικανός να επιτύχει ο στρατός», είπε η Χέινς.

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι φέρεται να δήλωσε στους ηγέτες της G7 νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι επιθυμεί τον τερματισμό των εχθροπραξιών με τη Ρωσία πριν από το τέλος του έτους και κάλεσε τις δυτικές δυνάμεις να εντείνουν τις παραδόσεις όπλων στη χώρα του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: