Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν ξήλωσε διοικητή ύστερα από… υπόδειξη του πολεμοχαρή Καντίροφ

Πόντο πόντο ξηλώνεται το επιτελείο άμυνας του Βλαντιμίρ Πούτιν με τις ήττες που μετρά ο ρωσικός στρατός να έχουν πυροδοτήσει ένα κλίμα εμφανής δυσαρέσκειας και έντονου εκνευρισμού. Σε αυτό το κλίμα της όξυνσης, δεν είναι λίγα όσα προκύπτουν από τις αναφορές των ξένων δημοσιευμάτων για τον Ρώσο πρόεδρο, ο οποίος ανακατεύει την τράπουλα και έχει αναβαθμίσει τον πολεμοχαρή Τσετσένο ηγέτη, Ραμζάν Καντίροφ, ο οποίος τον έχει καλέσει να χρησιμοποιήσει πυρηνικά.

Στο πεδίο της απομάκρυνσης υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Άμυνας, τη θέση του έχασε και ένας από τους πρωταγωνιστές του πολέμου, με μεγάλη εμπειρία στο πεδίο μάχης, ο Αλεξάντρ Λαπίν.

Ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός διοικητής του Πούτιν καρατομήθηκε από στενό συνεργάτη του Ρώσου προέδρου λόγω των επιδόσεών του στο ουκρανικό μέτωπο, όπως επιβεβαιώθηκε κι από ρωσικό μέσο ενημέρωσης.

Η απομάκρυνση του διοικητή άρχισε να κυκλοφορεί ως φήμη ήδη από τον περασμένο μήνα, με τον Αλεξάντρ Λίνκοφ να παίρνει, προσωρινά, τη θέση του Λαπίν.

Η είδηση αποκτά ειδική σημασία, δεδομένου ότι ο Καντίροφ, ο πιστός φίλος του Πούτιν, είχε χαρακτηρίσει ανίκανο τον Λαπίν. Ειδικότερα, ο Τσετσένος ηγέτης άσκησε σφοδρή κριτική στον διοικητή με αφορμή την ήττα της πόλης Λιμάν, στην ανατολική Ουκρανία.

«Θα πρέπει να ξεπλύνει τη ντροπή του με αίμα» είχε πει ο Τσετσένος ηγέτης για τον διοικητή.

Πάντως, σύμφωνα με τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες η απομάκρυνση του Λαπίντ έρχεται να προστεθεί σε μια ακόμη κίνηση καθαίρεσης υψηλόβαθμου αξιωματούχου άμυνας και η πρώτη από τότε που ο Σεργκέι Σουροβίκιν τοποθετήθηκε στη θέση του γενικού διοικητή.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: