Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε "συστηματική σφαγή" τους θανάτους στην Μπούτσα

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7 καταδίκασαν νωρίτερα τις φρικαλεότητες που διαπράττονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία

Ο βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε σήμερα τις καταγγελλόμενες επιθέσεις των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εις βάρος αμάχων στην Ουκρανία «συστηματική σφαγή» αθώων ανθρώπων.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Ουκρανία μπορούν να δουν ότι αυτό είναι ένα είδος συστηματικής σφαγής αθώων πολιτών», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ομάδας των 7 (G7) καταδίκασαν νωρίτερα τις φρικαλεότητες που διαπράττονται από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Ουκρανία και δήλωσαν ότι οι υπεύθυνοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν.

«Εμείς, οι υπουργοί Εξωτερικών της G7 και ο ύπατος εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης καταδικάζουμε με τους αυστηρότερους όρους τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις στην Μπούτσα και σε πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις», αναφέρεται σε κοινό ανακοινωθέν που εκδόθηκε στην Βρετανία.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: