Πόλεμος στην Ουκρανία: Νεκρό ένα νεογέννητο από ρωσικό βομβαρδισμό σε μαιευτήριο της Ζαπορίζια

Τουλάχιστον 4 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων ένα νεογέννητο, σκοτώθηκαν σήμερα το πρωί από νέα ρωσικά πλήγματα στην Ουκρανία, σύμφωνα με Ουκρανούς αξιωματούχους, ενώ ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατηγόρησε τη Μόσχα ότι σπέρνει τον “τρόμο”.

“Ο εχθρός αποφάσισε για άλλη μια φορά να προσπαθήσει να επιτύχει μέσω του τρόμου και του φονικού αυτό που δεν μπόρεσε να επιτύχει σε εννέα μήνες” εισβολής στην Ουκρανία, σημειώνει ο Ζελένσκι σε μήνυμά του στο Telegram στο οποίο υποσχέθηκε ότι η Ρωσία “θα λογοδοτήσει για όλο αυτό το κακό που έχει προκαλέσει στη χώρα μας”.

Η Ρωσία θα λογοδοτήσει για “κάθε ζωή Ουκρανού” που χάθηκε, σημείωσε επίσης στο Telegram ο επικεφαλής του ουκρανικού προεδρικού γραφείου Αντρίι Γέρμακ καταδικάζοντας την επίθεση αυτή, και χαρακτήρισε “τρομοκράτες” τους Ρώσους στρατιωτικούς που εισέβαλαν στην Ουκρανία.

Λίγο νωρίτερα, οι ουκρανικές υπηρεσίες επειγόντων είχαν ανακοινώσει τον θάνατο νεογέννητου που σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα σε μαιευτήριο στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, στην νότια Ουκρανία.

“Τη νύχτα της 23ης Νοεμβρίου, στην πόλη Βιλνιάνσκ στην περιφέρεια της Ζαπορίζια, ένα διώροφο κτίριο στο οποίο στεγάζεται μαιευτήριο καταστράφηκε από πυραυλική επίθεση”, αναφέρει η κρατική υπηρεσία επειγόντων σε μήνυμά της στο Telegram.

Από την επίθεση με πυραύλους επλήγη η μαιευτική πτέρυγα του τοπικού νοσοκομείου, όπου βρισκόταν μια γυναίκα, το μωρό της και ένας γιατρός.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: