Πόλεμος στην Ουκρανία: Μόνο 7 από τους 10 ανθρωπιστικούς διαδρόμους λειτούργησαν

Η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη πρακτικά απέτυχε χθες, 19η ημέρα των εχθροπραξιών —  Περίπου 4.000 άνθρωποι έφυγαν και είναι πλέον ασφαλείς 

Μόνο οι επτά από τους δέκα ανθρωπιστικούς διαδρόμους που είχε συμφωνηθεί να ανοίξουν για να απομακρυνθούν οι άμαχοι από περιοχές όπου μαίνονται μάχες στην Ουκρανία λειτούργησαν, σύμφωνα με αξιωματούχους στο Κίεβο.

Περίπου 4.000 άνθρωποι έφυγαν και είναι πλέον ασφαλείς, δήλωσε η αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN. Περίπου 2.000 έφυγαν από την περιφέρεια του Κιέβου.

Η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη πρακτικά απέτυχε χθες, 19η ημέρα των εχθροπραξιών, σύμφωνα με την κυρία Βέρεστσουκ. Οχηματοπομπή που μεταφέρει νερό και φάρμακα στην πολιορκημένη πόλη συνεχίζει να εμποδίζεται να περάσει, πρόσθεσε.

Οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν εξάλλου τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πως άνοιξαν πυρ με ολμοβόλα εναντίον αυτοκινήτων που μετέφεραν αμάχους καθώς έφευγαν από την πόλη Γκοστομέλ, κοντά στο Κίεβο, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί μια γυναίκα και να τραυματιστούν δύο άνδρες. Η πληροφορία αυτή είναι αδύνατο να επιβεβαιωθεί με ανεξάρτητο τρόπο.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: