Πόλεμος στην Ουκρανία – Λαβρόφ: Δεν σταματήσουμε τις επιθέσεις στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι οι επιθέσεις δεν θα σταματήσουν πριν από τον νέο γύρο συνομιλιών με τους Ουκρανούς αξιωματούχους — Διεμήνυσε ότι οι επαφές θα γίνουν, ενώ πριν από ένα 24ωρο ο Κουλέμπα τόνισε ότι οι ρωσικές θηριωδίες πηγαίνουν πίσω τις πιθανότητες διεξαγωγής νέων συζητήσεων 

Σε υψηλούς τόνους εξακολουθεί να κινείται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος τόνιζει ότι οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν θα σταματήσουν πριν από τον νέο γύρο διερευνητικών επαφών με Ουκρανούς αξιωματούχους.

Σε συνέντευξή του, στο δίκτυο Rossiya-24, δήλωσε ότι δεν βλέπει τον λόγο γιατί οι διμερείς συνομιλίες δεν πρέπει να προχωρήσουν.

Υποστηρίζοντας την ευρεία στρατιωτική επιχείρηση, διαμηνύει ότι από πίσω υπάρχουν πιο σοβαρά αίτια.

«Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει σκοπό να βάλει τέλος στην απερίσκεπτη διεύρυνση των αμερικανικών σκοπιμοτήτων για απόλυτη κυριαρχία στην παγκόσμια κοινότητα» συμπλήρωσε.

Η Ρωσία έχει σχεδόν ολοκληρώσει την ανάπτυξη των δυνάμεων της για μια νέα επίθεση στις περιοχές Ντονέτσκ και Λουχάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, ανακοίνωσε, στο μεταξύ, το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας.

«Προβλέπουμε ότι οι μάχες θα αρχίσουν στις περιοχές αυτές σε σύντομο χρονικό διάστημα» δήλωσε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι ο ουκρανικός στρατός είναι έτοιμος να αντιμετωπίσει αυτήν τη νέα επίθεση.

Ο ίδιος δεν διευκρίνισε σε ποια δεδομένα βασίζει το υπουργείο τις προβλέψεις του.

Στα χέρια των Ρώσων το λιμάνι της Μαριούπολης, λέει το Ria Novosti

Στα χέρια των Ρώσων βρίσκεται πλέον το λιμάνι της Μαριούπολης, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μετέδωσε το δίκτυο Ria Novosti.

Το μεγαλύτερο λιμάνι της Αζοφικής περιήλθε υπό την ηγεσία τους, μετά την εξουδετέρωση των ουκρανικών στρατευμάτων, δήλωσε ο επικεφαλής των δυνάμεων της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντένις Πουσίλιν.

Ο Εντουάρντ Μπασουριν, εκπρόσωπος Άμυνας του Ντονέτσκ, δήλωσε, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο, ότι η «κατοικοιμένη περιοχή της Μαριούπολης είναι στην πραγματικότητα απελευθερωμένη από τους Ουκρανούς μαχητές».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: