Πόλεμος στην Ουκρανία: Η βαρβαρότητα στο μέτωπο με ώθησε να αυτομολήσω, λέει πρώην μισθοφόρος της Wagner

Πρώην μισθοφόρος της Wagner, μιλώντας στο CNN, τόνισε ότι η βαρβαρότητα που είδε στην Ουκρανία τον ώθησε τελικά να αυτομολήσει.

Οι μαχητές της Wagner στέλνονταν συχνά στη μάχη με ελάχιστες οδηγίες και η μεταχείριση της εταιρείας στους απρόθυμους νεοσυλλέκτους ήταν ανελέητη, είπε ο Αντρέι Μεντβέντεφ στον Άντερσον Κούπερ του CNN από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας το Όσλο, όπου ζητά άσυλο έχοντας διασχίσει τα αρκτικά σύνορα της χώρας με τη Ρωσία.

«Συγκέντρωναν όσους δεν ήθελαν να πολεμήσουν και τους πυροβολούσαν μπροστά στους νεοφερμένους» ισχυρίζεται. «Έφεραν δύο κρατούμενους που αρνήθηκαν να πάνε να πολεμήσουν και τους πυροβόλησαν μπροστά σε όλους. Τους έθαψαν στα χαρακώματα που έσκαψαν οι ασκούμενοι».

Ο 26χρονος, ο οποιος λέει ότι υπηρέτησε στο παρελθόν στον ρωσικό στρατό, εντάχθηκε στη Wagner ως εθελοντής. Πέρασε στην Ουκρανία λιγότερο από δέκα ημέρες μετά την υπογραφή του συμβολαίου του, τον Ιούλιο του 2022, υπηρετώντας κοντά στο Μπαχμούτ, την πόλη της πρώτης γραμμής στην περιοχή του Ντονέτσκ. Η ομάδα μισθοφόρων έχει αναδειχθεί ως βασικός παράγοντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μεντβέντεφ είπε ότι αναφερόταν απευθείας στους ιδρυτές της ομάδας, τον Ντμίτρι Ούτκιν και τον Ρώσο ολιγάρχη Γεβγκένι Πριγκόζιν, τον οποίο περιέγραψε ως «διάβολο». «Αν ο Πριγκόζιν ήταν Ρώσος ήρωας, θα έπαιρνε ένα όπλο και θα έτρεχε με τους στρατιώτες», είπε ο Μεντβέντεφ.

Ο Πριγκόζιν έχει επιβεβαιώσει προηγουμένως ότι ο Μεντβέντεφ είχε υπηρετήσει στην εταιρεία του, λέγοντας ότι «θα έπρεπε να είχε διωχθεί για απόπειρα κακομεταχείρισης κρατουμένων».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: