Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Ρωσία στοχεύει «κάποιου είδους νίκη» στην Ουκρανία έως τις 9 Μαΐου, λένε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

 Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης επί της Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο — Η Ρωσία ανασυντάσσεται και μεταφέρει τις δυνάμεις της στη νοτιοανατολική Ουκρανία με στόχο την επίτευξη κάποιου είδους περιφερειακής νίκης

Οι Ρώσοι αισθάνονται «αυτοεπιβαλλόμενη πίεση» να επιτύχουν κάποιου είδους νίκη μέχρι τις 9 Μαΐου στην Ουκρανία, σύμφωνα με δύο Ευρωπαίους αξιωματούχους όπως αναφέρει το CNN.  Η 9η Μαΐου είναι η ημέρα που η Ρωσία γιορτάζει την Ημέρα της Νίκης επί της Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Παραδοσιακά η Ρωσία σηματοδοτεί τη γιορτή με μια παρέλαση στην Κόκκινη Πλατεία και μια ομιλία του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν. Ενόσω απομένει ένας μήνας μέχρι την ημέρα επετείου, οι αξιωματούχοι λένε ότι η Ρωσία ανασυντάσσεται και μεταφέρει τις δυνάμεις της στη νοτιοανατολική Ουκρανία,  με στόχο την επίτευξη κάποιου είδους περιφερειακής νίκης.

«Η εδραίωση και η προσπάθεια να έχουν τουλάχιστον κάτι να  πανηγυρίσουν είναι σαφώς προς το συμφέρον τους», είπε ένας αξιωματούχος και σημείωσε ότι η πίεση χρόνου θα μπορούσε να οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις σε λάθη, που επιδεινώνονται από τα υλικοτεχνικά ζητήματα και τα προβλήματα ηθικής που ήδη αντιμετωπίζουν.

Ο δεύτερος Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι ένα πολιτικό χρονοδιάγραμμα για τον πόλεμο θα μπορούσε να οδηγήσει σε «στρατιωτική καταστροφή ως συνέπεια».

Αλλά θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει τις ρωσικές δυνάμεις να διαπράξουν περισσότερες φρικαλεότητες, πρόσθεσε ο πρώτος αξιωματούχος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: