Πόλεμος στην Ουκρανία: Η Καμπάεβα και η πρώην σύζυγος του Πούτιν στο νέο «πακέτο» κυρώσεων της Βρετανίας

Στο στόχαστρο το σκοτεινό δίκτυο που στηρίζει την πολυτελή ζωή του Πούτιν, είπε η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Λις Τρας  — Πάνω από 1.000 τα άτομα που έχουν επηρεαστεί από τις κυρώσεις των Βρετανών στη Ρωσία λόγω της εισβολής στην Ουκρανία

Νέο γύρο κυρώσεων ανακοίνωσε η Βρετανία κατά της Ρωσίας, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία, βάζοντας στο στόχαστρο μέλη της οικογένειας και φίλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, συμπεριλαμβανομένης, μάλιστα, της ερωμένης του, της πρώην γuμνάστριας Αλίνα Καμπάεβα.

Η νέα «δόση» των κυρώσεων, με τον στενό κύκλο του Ρώσου προέδρου να βρίσκεται αυτή τη φορά στο επικεντρο, ανεβάζει τον συνολικό αριθμό των ατόμων που έχουν υποστεί κυρώσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο σε περισσότερα από 1.000 και των οντοτήτων σε περισσότερες από 100.

Η Καμπάεβα, η οποία φέρεται να διατηρεί στενή προσωπική σχέση με τον Πούτιν, ήταν στο παρελθόν βουλευτής στη Δούμα για την Ενωμένη Ρωσία του Ρώσου προέδρου.

Τελευταία φορά εμφανίστηκε δημόσια τον Απρίλιο, σε μια εκδήλωση ρυθμικής γυμναστικής στη Μόσχα.

Η Καμπάεβα εμφανίζεται σπάνια δημοσίως, έχοντας πρακτικά «εξαφανιστεί» από τη δημόσια ζωή μεταξύ 2018-2021, μετά την αποκάλυψη φημών ότι είχε δεσμό με τον Ρώσο πρόεδρο.

Στο στόχαστρο το σκοτεινό δίκτυο που στηρίζει την πολυτελή ζωή του Πούτιν 

«Εκθέτουμε και θέτουμε στο στόχαστρο το σκοτεινό δίκτυο που στηρίζει τον πολυτελή τρόπο ζωής του Πούτιν και σφίγγουμε τον κλοιό στον στενότερο κύκλο του», ανέφερε σε μια ανακοίνωση η υπουργός Εξωτερικών Λις Τρας προαναγγέλλοντας νέες κυρώσεις για όσους βοηθούν και υποθάλπουν την επιθετικότητα του Πούτιν μέχρι να υπερισχύσει η Ουκρανία.

Η Βρετανία, ενεργώντας από κοινού με τους δυτικούς συμμάχους, έχει επιβάλει κυρώσεις σε εκατοντάδες Ρώσους καθώς και σε στρατηγικά σημαντικές βιομηχανίες και εταιρίες απαντώντας στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Στα 12 νέα ονόματα που προστίθενται στον κατάλογο των βρετανικών κυρώσεων περιλαμβάνεται — πλην της Καμπάεβα —  η πρώην σύζυγος του Πούτιν Λιουντμίλα Οτσερέτναγια και πολλοί συγγενείς του που κατέχουν διοικητικές θέσεις σε μεγάλες ρωσικές εταιρίες όπως η Gazprom. Αντιμετωπίζουν πάγωμα των περιουσιακών τους στοιχείων και ταξιδιωτικές απαγορεύσεις.

Η κυβέρνηση δήλωσε πως εκείνοι σε βάρος των οποίων έχουν επιβληθεί κυρώσεις υποστήριξαν τον Πούτιν με αντάλλαγμα πλούτη, σημαντικές δουλειές και επιρροή στις ρωσικές υποθέσεις.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: