Πόλεμος στην Ουκρανία – Η Δύση πρότεινε όρους παράδοσης τον Πούτιν, υποστηρίζει Ρώσος αναλυτής

Οδό διαφυγής από την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα, φέρεται να έδωσε η Δύση στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει Ρώσος αναλυτής με σχέσεις με το Κρεμλίνο.

Ο καθηγητής Βαλέρι Σολοβέι, που είχε διδάξει και στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων, δήλωσε την Παρασκευή ότι η παράδοση θα σημαίνει την εγκατάλειψη από τη Ρωσία όλων των εδαφγών που έχει καταλάβει στην Ουκρανία. Εξαίρεση θα είναι η Κριμαία, η οποία θα γίνει αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη, το καθεστώς της οποίας θα συζητηθεί το 2029.

Το αντάλλαγμα, αναφέρει η Daily Mail, θα είναι η ασυλία για τον Πούτιν και για συνεργάτες τους από τυχόν εγκλήματα, αλλά και η παραμονή στην εξουσία για τον πρόεδρο της Ρωσίας.

Η ιδέα, είπε ακόμη ο Ρώσος αναλυτής, συζητήθηκε μεταξύ της Ουκρανίας και των δυτικών συμμάχων της πριν παρουσιαστεί στον κύκλο των συνεργατών του Πούτιν, ο οποίος και αυτό ίσως το πιο ενδιαφέρον αντέδρασε θετικά.

Σε κάθε περίπτωση τις τελευταίες εβδομάδες η Ρωσία πέχει ζητήσει την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στο οποίο οι δύο πλευρές, Ρωσία και Ουκρανία, είχαν καθίσει για λίγες ημέρες στην αρχή του πολέμου. Αλλά και οι ΗΠΑ βλέπουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για συνομιλίες, λόγω και του χειμώνα στην Ουκρανία που επιβαρύνει σημαντικά τη δυνατότητα διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έχει δηλώσει ότι ποτέ δεν θα διαπραγματευτεί όσο παραμένει στην εξουσία ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: