Πόλεμος στην Ουκρανία: Φωτογραφίες στο Twitter «από το πλήγμα στο Moskva» – Αμφισβητείται η αυθεντικότητά τους

Οι φωτογραφίες φέρεται να δείχνουν φωτιά καίει στο κέντρο του σκάφους, το οποίο έχει πάρει κλίση — Δεν διακρίνεται πουθενά προσωπικό και οι σωσίβιες λέμβοι λείπουν 

Την εμφάνισή τους έκαναν στα social media φωτογραφίες που φέρεται να δείχνουν το ρωσικό καταδρομικό Moskva φλεγόμενο, πριν βυθιστεί. Σημειώνεται ότι η πηγή των φωτογραφιών είναι άγνωστη και η αυθεντικότητά τους δεν είναι εγγυημένη.

Οι φωτογραφίες δείχνουν φωτιά να καίει στο κέντρο του σκάφους, χωρίς όμως να μπορούν να διακριθούν λεπτομέρειες.

Το πλοίο εμφανίζεται να έχει πάρει κλίση προς τα αριστερά, ενώ οι σωσίβιες λέμβοι φαίνεται να λείπουν και δεν διακρίνεται πουθενά προσωπικό, υποδηλώνοντας ότι το καταδρομικό έχει εγκαταλειφθεί.

Η φωτογραφία φέρεται να έχει ληφθεί πιθανώς το πρωί, ενώ η κατάσταση της θάλασσας είναι ήρεμη, αντίθετα από τις πληροφορίες που μιλούσαν για κακοκαιρία όταν χτυπήθηκε η πρώην ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα.

Το μήκους 186 μέτρων ρωσικό καταδρομικό βυθίστηκε στις 14 Απριλίου. Nαυπηγήθηκε την δεκαετία του ’80, ήταν οπλισμένο με 16 αντιπλοϊκούς πυραύλους Bazalt/Voulkan, με πυραύλους Fort, την ναυτική εκδοχή των πυραύλων S-300 μεγάλου βεληνεκούς, και με πυραύλους μικρού βεληνεκούς Ossa. Διέθετε επίσης εκτοξευτές ρουκετών, κανόνια και τορπίλες.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: