Πόλεμος στην Ουκρανία: Έλληνες και Ουκρανοί σχημάτισαν μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα στον Λευκό Πύργο – Δείτε βίντεο και φωτογραφίες

 Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άτομα από τον Ουκρανία οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα — Οι συμμετέχοντες έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας ενώ τραγούδησαν και Μίκη Θεοδωράκη

Μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα γύρο από τον Λευκό Πύργο σχημάτισαν σήμερα το απόγευμα Θεσσαλονικείς, οι οποίοι είπαν “όχι στην εισβολή και στον πόλεμο στην Ουκρανία”.

Άνθρωποι κάθε ηλικίας, μεταξύ αυτών και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, δημιουργήσουν μία ανθρώπινη αλυσίδα, τονίζοντας ότι η φρίκη του πολέμου πρέπει να τελειώσει άμεσα. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και άτομα από τον Ουκρανία οι οποίοι ζουν στην Ελλάδα και έχουν αφήσει στην πατρίδα τους οικογένειες, φίλους και συγγενείς αλλά και κάποιοι που έφτασαν στη Θεσσαλονίκη αφού ξεκίνησε ο πόλεμος.




Οι συμμετέχοντες έψαλαν τον εθνικό ύμνο της Ουκρανίας ενώ τραγούδησαν και ένα μουσικό κομμάτι του Μίκη Θεοδωράκη.

“Ήρθαμε πριν από πέντε μέρες τη δεύτερη μέρα του πολέμου. Ήταν πολύ δύσκολη νύχτα. Τώρα ευτυχώς είμαστε εδώ και είναι πολύ ωραία που βοηθάτε τους Ουκρανούς πρόσφυγες. Σας ευχαριστούμε πολύ”, δήλωσε η Ναταλία που ήρθε από την Ουκρανία.

Όπως είπε, πίσω στην χώρα της έχει μείνει ο πατέρας της και ο άντρας της και πολεμούν. “Δόξα τον θεό ζουν”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Η ίδια ήρθε με την κόρη και τη μητέρα της και όπως είπε ο δρόμος ήταν πολύ δύσκολος. Πήγε στα σύνορα με τα πόδια ενώ μαζί τους πήραν όσα τρόφιμα μπορούσαν να κουβαλήσουν με τα χέρια τους.

Σημειώνεται ότι, η κίνηση αυτή έγινε ύστερα από κάλεσμα της ανοιχτής “Πρωτοβουλίας πολιτών Θεσσαλονίκης”, με περισσότερους από 180 πολίτες της Θεσσαλονίκης να υπογράφουν τη Διακήρυξη, οι οποίοι προέρχονται ένα ευρύ φάσμα επιστημονικό, επαγγελματικό και κοινωνικό.

“Λέμε ΟΧΙ στην εισβολή και στον πόλεμο. Η σκέψη μας είναι στο λαό της Ουκρανίας και στην Ελληνική Ομογένεια. Θρηνούμε και συγκλονιζόμαστε με τις απώλειες παιδιών και αμάχων αλλά πονάμε και για την εκατόμβη νεκρών από 20χρονους στρατιώτες είτε είναι Ρώσοι είτε είναι Ουκρανοί. Αυτή η εισβολή πρέπει να σταματήσει τώρα. Να σταματήσουν οι πολεμικές συγκρούσεις, να αποσυρθούν από τις πολεμικές επιχειρήσεις οι παραστρατιωτικές ομάδες που χρησιμοποιούν και οι δύο πλευρές. Να προστατευθούν οι άμαχοι πολίτες”, επισημαίνουν, μεταξύ άλλων, στη σχετική τους διακήρυξη.






.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: