Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εντοπίσαμε 152 σορούς Ουκρανών μαχητών στο Αζοφστάλ» λένε οι Ρώσοι

Οι σοροί βρέθηκαν σε βαν και κάτω από αυτές, υπήρχαν τέσσερις νάρκες, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Τις σορούς 152 Ουκρανών μαχητών στο χαλυβουργείο Αζοφστάλ στη Μαριούπολη ανακάλυψε ο ρωσικός στρατός και είναι έτοιμος να τις παραδώσει στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Κατά τη διάρκεια των ερευνών τους στο χαλυβουργείο της στρατηγικής πόλης- λιμάνι της Ουκρανίας, όπου περισσότεροι από 2.000 Ουκρανοί μαχητές, κυρίως από το τάγμα Αζόφ, είχαν βρει καταφύγιο επί αρκετές εβδομάδες προτού παραδοθούν στις ρωσικές δυνάμεις στα μέσα Μαΐου, «οι Ρώσοι στρατιώτες εντόπισαν τα πτώματα σ’ ένα βαν», σύμφωνα με το υπουργείο.

«Στο βαν, όπου το σύστημα κλιματισμού δεν λειτουργούσε, φυλάσσονταν 152 πτώματα των ουκρανικών δυνάμεων», πρόσθεσε, λέγοντας ότι ανακαλύφθηκαν και «τέσσερις νάρκες κάτω από τις σορούς».

«Η ρωσική πλευρά σχεδιάζει να επιστρέψει τις σορούς σε ουκρανική αντιπροσωπεία», αναφέρει το υπουργείο Άμυνας επισημαίνοντας ότι η Μόσχα δεν είχε λάβει κανένα αίτημα από το Κίεβο για την ανάκτησή τους.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro», δεν ήταν δυνατή η επαλήθευση των ισχυρισμών του Κρεμλίνου.

Οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης, οχυρωμένοι στο τεράστιο χαλυβουργείο Αζοφστάλ παραδόθηκαν στις ρωσικές δυνάμεις από τις 16 έως τις 20 Μαΐου, μετά από τρεις μήνες σφοδρών μαχών.

Περίπου 2.500 Ουκρανοί στρατιώτες κρατούνται όμηροι των Ρώσων, οι οποίοι οι οποίοι σκοπεύουν να τους δικάσουν ως εγκληματίες πολέμου.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: