Πόλεμος στην Ουκρανία: Διεθνής διάσκεψη για την επισιτιστική κρίση την Παρασκευή στο Βερολίνο

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι υπουργοί από τις χώρες της Ομάδας των Επτά, από τις σημαντικότερες χώρες — δωρητές, τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών 

Διεθνής Διάσκεψη υπό τον τίτλο «Ενωμένοι για την παγκόσμια επισιτιστική ασφάλεια» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Βερολίνο, ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Εξωτερικών.

Η Διάσκεψη συνδιοργανώνεται από τα υπουργεία Εξωτερικών, Αναπτυξιακής Βοήθειας και Αγροτικής Οικονομίας με στόχο την ανταλλαγή απόψεων για την καλύτερη αντιμετώπιση της επαπειλούμενης επισιτιστικής κρίσης εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία.

Μεταξύ των συμμετεχόντων θα είναι υπουργοί από τις χώρες της Ομάδας των Επτά — η σύνοδος κορυφής της G7 θα πραγματοποιηθεί υπό γερμανική προεδρία από 26 έως 28 Ιουνίου στη Βαυαρία -, από τις σημαντικότερες χώρες — δωρητές, τις χώρες που πλήττονται περισσότερο από την κρίση και εκπρόσωποι των Ηνωμένων Εθνών και της κοινωνίας των πολιτών.

«Η πολεμική επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας θέτει τον κόσμο ενώπιον μιας επισιτιστικής κρίσης δραματικών διαστάσεων. Η Διάσκεψη έχει ως στόχο να συζητηθούν ιδέες για την πρόληψη και την αντιμετώπιση της κρίσης», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: