Πόλεμος στην Ουκρανία – CNN: Παραδοχή από το Κίεβο – Αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας

Τον γύρο του κόσμου είχε κάνει, πριν από λίγους μήνες, το στρατηγικής σημασίας πλήγμα στη γέφυρα της Κριμαίας. Πολιτικοί αναλυτές έγραφαν ότι με έναν τρόπο αμαυρώθηκε το στρατιωτικό κύρος της Μόσχας από την έκρηξη. Δεν έχει περάσει ούτε ένας χρόνος από εκείνη την ημέρα και  η αναπληρώτρια υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, Χάνα Μαλιάρ, προχώρησε στην παραδοχή ότι οι δυνάμεις της χώρας της ήταν υπεύθυνες για την επίθεση, τον περασμένο Οκτώβριο, στη γέφυρα που συνδέει τη Ρωσία με την κατεχόμενη Κριμαία.

Σύμφωνα με το CNN, η Μαλιάρ παρέθεσε 12 ουκρανικά επιτεύγματα από την έναρξη της εισβολής της Ρωσίας πριν από 500 ημέρες, και μεταξύ άλλων έγραψε στο Telegram: «πριν από 273 ημέρες, εξαπολύσαμε το πρώτο χτύπημα στη γέφυρα της Κριμαίας για να διαταράξουμε τη ρωσική επιμελητεία»


Το μήνυμα Telegram ανέφερε επίσης τη βύθιση του καταδρομικού Moskva πριν από 451 ημέρες και την απελευθέρωση του Snake Island πριν από 373 ημέρες.

Η επίθεση στη γέφυρα του Κερτς, η οποία διέκοψε τις κύριες συγκοινωνιακές συνδέσεις μεταξύ της ηπειρωτικής Ρωσίας και της προσαρτημένης χερσονήσου της Κριμαίας, όχι μόνο έπληξε τη στρατιωτική προσπάθεια της Ρωσίας στην Ουκρανία, αλλά αποτέλεσε, επίσης, ένα ψυχολογικό πλήγμα για τη Μόσχα και μια μεγάλη νίκη προπαγάνδας για το Κίεβο.


Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν την έκρηξη εκείνη την ώρα, αλλά δεν ανέλαβαν ξεκάθαρα την ευθύνη.

Έγινε την ημέρα που ο Βλαντιμίρ Πούτιν έκλεινε τα 70 του χρόνια και ο Γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας Ολέξι Ντανίλοφ δημοσίευσε ένα βίντεο της γέφυρας στις φλόγες μαζί με ένα βίντεο της Μέριλιν Μονρό να τραγουδά «Happy Birthday, κύριε Πρόεδρε».

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: