Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπόρις Τζόνσον: «Πέρα από το σκοτάδι, υπάρχει φως» είναι το πασχαλινό του μήνυμα (βίντεο)

Ο Βρετανός πρωθυπουργός στέλνει ένα αισιόδοξο μήνυμα στον ουκρανικό λαό — Δηλώνει πεπεισμένος ότι «το καλό θα θριαμβεύσει έναντι του κακού και η ζωή έναντι του θανάτου»

Στον πολύπαθο λαό της Ουκρανίας είναι αφιερωμένο το σημερινό πασχαλινό μήνυμα του Βρετανού πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον, ένα 24ωρο μετά την απόφαση της Ρωσίας να του απαγορεύσει τη είσοδο στη χώρα, ως αντίποινα στις βρετανικές κυρώσεις σε βάρος του Κρεμλίνου.

«Χριστιανοί όλοι του κόσμου, να είστε δυνατοί και να έχετε κουράγιο», υποστηρίζει ο Συντηρητικός πρωθυπουργός σε βίντεο που ανέβασε στο Twitter επισημαίνοντας ότι «θα θριαμβεύσει το καλό έναντι του κακού και η ζωή έναντι του θανάτου».

«Το Πάσχα μας λέει ότι υπάρχει φως πέρα από το σκοτάδι, ότι πέρα από τα δεινά βρίσκεται η λύτρωση», προσθέτει.

Όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Mail, το πασχαλινό μήνυμα του Τζόνσον θα έχει φέτος απήχηση στους πιστούς περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά.

Στον ένοικο της Ντάουνινγκ Στριτ όπως και σε δώδεκα στελέχη της βρετανικής κυβέρνησης απαγορεύεται πλέον η είσοδος στη Ρωσία, όπως ανακοίνωσε χθες το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Εκτονώνοντας την οργή του για τον αποτυχημένο έως τώρα πόλεμο στην Ουκρανία, ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα του στον Τζόνσον όπως και σε δεκάδες μέλη του υπουργικού του συμβουλίου: στη «μαύρη λίστα» βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών, Λιζ Τρας και ο υπουργός Άμυνας, Μπεν Γουάλας.

Αυτό το τίμημα, οι Βρετανοί το πληρώνουν, σύμφωνα με το Κρεμλίνο, για την άνευ προηγουμένου εχθρική δραστηριότητα της κυβέρνησης του Λονδίνου έναντι των Ρώσων, κυρίως εξαιτίας της επιβολής κυρώσεων σε ανώτερους αξιωματούχους που έχουν διασυνδέσεις με το καθεστώς Πούτιν.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: