Πόλεμος στην Ουκρανία – Μπάιντεν κατά Πούτιν: Είναι υπεύθυνος για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου

Σε δήλωση με την οποία καταδικάζει τις ρωσικές εχθροπραξίες και την κλιμάκωση της επιθετικότητας, μετά τις πολλαπλές πυραυλικές επιθέσεις, προχώρησε  ο Αμερικανικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν. Την ίδια στιγμή, κατηγόρησε τον Ρώσο ομόλογό του για εγκλήματα πολέμου.

«Οι ΗΠΑ καταδικάζουν σθεναρά τις ρωσικές πυραυλικές επιθέσεις» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τόνισε ότι οι επιθέσεις αυτές καταδεικνύουν απόλυτη βαρβαρότητα από την πλευρά του Ρώσου προέδρου κατά του ουκρανικού λαού. 

«Εξαιτίας των επιθέσεων σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν άμαχοι πολίτες και καταστράφηκαν εγκαταστάσεις. Για ακόμη μια φορά αποδεικνύεται η απόλυτη βαρβαρότητα του πολέμου που έχει κηρύξει ο Πούτιν κατά του ουκρανικού λαού» υπογράμμισε ο Μπάιντεν. 

«Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες και τους οικείους όσων σκοτώθηκαν σήμερα, ενώ στέλνουμε τις ευχές μας για ανάρρωση σε όσους τραυματίστηκαν» συμπλήρωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Μετά τις επιθέεις δεσμευόμαστε να σταθούμε ακόμη περισσότερο στο πλευρό του ουκρανικού λαού, με ενίσχυση της βοήθειας.  Θα συνεχίσουμε να επιβάλλουμε τιμωρητικά μέτρα στη Ρωσία λόγω της επιθετικότητάς της, ενώ η ο Πούτιον και η Ρωσία είναι υπεύθυνοι για φρικαλεότητες και εγκλήματα πολέμου. Θα υποστηρίξουμε τις ουκρανικές δυνάμεις για να υπερασπιστούν τη χώρα και την ελευθερία τους» κατέληξε στο μήνυμα του ο Μπάιντεν.

Την καταδίκη τους για τις ρωσικές επιθέσεις έχουν εκφράσει, παράλληλα, οι Ευρωπαίοι ηγέτες. 

Σαρλ Μισέλ κατά Μόσχας: Εγκλήματα πολέμου οι ρωσικές επιθέσεις

«Εγκλήματα πολέμου» χαρακτηρίζει τις αδιάκριτες επιθέσεις της Ρωσίας κατά αμάχων, με ανάρτησή του στο Twitter ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, τονίζοντας ότι το ρωσικό καθεστώς θα λογοδοτήσει.

«Οι φρικτές επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον του Κιέβου και άλλων πόλεων σε όλη την Ουκρανία δείχνουν την απόγνωση του Κρεμλίνου. Αυτές οι αδιάκριτες επιθέσεις εναντίον αμάχων είναι εγκλήματα πολέμου. Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε την Ουκρανία και να κρατήσουμε υπόλογο το ρωσικό καθεστώς — θα το αντιμετωπίσουμε με τους εταίρους μας στην G7», αναφέρει ο Σαρλ Μισέλ.

Μακρόν: Βλέπουμε εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου

«Για εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου στην Ουκρανία» κάνει λόγο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, έπειτα από τις πυραυλικές επιθέσεις κατά του ολόκληρου του ουκρανικού εδάφους.

Αυτά «τα εσκεμμένα πλήγματα της Ρωσίας κατά του συνόλου του ουκρανικού εδάφους και κατά των αμάχων, αποτελεί εις βάθος μεταβολή της φύσης του πολέμου αυτού», δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας προσθέτοντας ότι θα συγκαλέσει άμεσα τους διπλωματικούς και στρατιωτικούς του συμβούλους για την εξέταση της κατάστασης.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: