Πόλεμος στην Ουκρανία: 13 οι νεκροί από τη ρωσική επίθεση στο Τσερνίχιβ

«Σήμερα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες», ανέφερε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας

Ο αριθμός των αμάχων που έχασαν το πρωί της Τετάρτης τη ζωή τους από ρωσικά πυρά περιμένοντας στην ουρά έξω από κατάστημα για να αγοράσουν ψωμί, στο Τσερνίχιβ της βόρειας Ουκρανίας, ανήλθε πλέον σε 13. Την είδηση για την αύξηση του αριθμού των θυμάτων έκανε γνωστή ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Βολοντίμιρ Νιντζέλσκι με ανάρτησή του στο Facebook.

«Σήμερα ρωσικά στρατεύματα εξαπέλυσαν μια ύπουλη επίθεση με οβίδες πυροβολικού σε κατοικημένη συνοικία του Τσερνίχιβ. Οι οβίδες έπληξαν ένα πολυώροφο κτίριο και θραύσματα έπεσαν έξω από το κατάστημα όπου περίμεναν οι πολίτες», ανέφερε.

Από την πλευρά του το αρχηγείο της ουκρανικής αστυνομίας ανέφερε πως διεξάγεται έρευνα και συλλέγεται υλικό από τον τόπο αυτού του «εγκλήματος πολέμου», συμπληρώνοντας ότι αστυνομικοί μετέφεραν τραυματίες σε κοντινό νοσοκομείο.

Πηγή: Ukrinform

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: