Πολεμικό Μουσείο Αθηνών: Στόχος η προώθηση του «Στρατιωτικού Τουρισμού»

Μ΄ αφορμή την Παγκόσμια Ημέρας Τουρισμού (27/9) το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών παρουσιάζει τα 23 σημεία ιστορικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα

Κάτι αρχίζει να κινείται προς την κατεύθυνση προώθησης του λεγόμενου «Στρατιωτικού Τουρισμού» στην Ελλάδα, που -σε σχέση μ’ άλλες ευρωπαϊκές χώρες- βρίσκεται πολύ πίσω αν και η χώρα βρίθει από ιστορία, τόπους, μουσεία και μνημεία.

Το πρόσφατο Μνημόνιο συνεργασίας που υπέγραψε το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών με τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Πολιτισμού και Τουρισμού, αποτελεί ένα πρώτο σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση αυτή.

Με το Μνημόνιο αυτό, το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών αναλαμβάνει συντονιστικό ρόλο στην οργανωμένη ώθηση του «Στρατιωτικού Τουρισμού» στη χώρα μας με κύριους στόχους την προστασία, ανάδειξη, προβολή και προώθηση της αναγνωρισιμότητας και της επισκεψιμότητας κάθε μουσείου, συλλογής και μνημείου στρατιωτικού ενδιαφέροντος από την ιστορία όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων κλπ.


Μ’ αφορμή τον πρόσφατο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού (27/9) ο πρόεδρος του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, και πρώην υφυπουργός Τουρισμού, κ.Αναστάσιος Λιάσκος, επισημαίνει πως η ανάδειξη αυτού του είδους θεματικού τουρισμού δεν θα συμβάλλει μόνο στη διατήρηση της ιστορικής μνήμης και στη διάσωση των μνημείων, αλλά και στην ενίσχυση της οικονομίας.

Ο κ.Λιάσκος χαρακτηρίζει τον «Στρατιωτικό Τουρισμό» ως μια αναδυόμενη τουριστική αγορά, που οριοθετείται από τη μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας και ταυτόχρονα σηματοδοτείται από τα πολλά και ποικίλα μνημεία και αξιοθέατα ιστορικού, πολεμικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος.

Πρόκειται για μουσεία, συλλογές κινητών μνημείων και κειμηλίων, μνημεία και εγκαταστάσεις, καθώς και τοποθεσίες, σε όλη την ελληνική επικράτεια, οι οποίες χαρακτηρίζονται από σημαντικά για τη ελληνική ιστορία γεγονότα, μάχες, ναυμαχίες, συρράξεις κτλ., σε συνάρτηση πάντα με το άμεσο ανθρωπογενές και φυσικό περιβάλλον τους.

Το Πολεμικό Μουσείο Αθηνών, και μ’ αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, δημοσιοποίησε βίντεο «γνωριμίας» με 23 σημεία ιστορικού, πολεμικού και στρατιωτικού ενδιαφέροντος, που αφορούν μουσεία, οχυρωματικά έργα, τοποθεσίες κ.α. που σχετίζονται με πολεμικά γεγονότα της νεότερης ιστορίας της χώρας μας. (Κείμενο — Γενική Επιμέλεια: Αντώνης Κάτσης, Αφήγηση: Δώρα Παπαγεωργίου).

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: