Ποιοι θα κάνουν απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου

Ποιοι θα κάνουν απεργία την Τετάρτη 9 Απριλίου

Απεργία θα κάνουν πολλοί υπάλληλοι την Τετάρτη 9 Απριλίου.Τα συνδικάτα διαμαρτύρονται για την επέλαση των απολύσεων στο δημόσιο τομέα, την εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας και των ιδιωτικοποιήσεων.

Συγκεκριμένα:

  • Την Τετάρτη με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργία θα κάνουν οι γιατροί, οι νοσηλευτές αλλά και οι διοικητικοί υπάλληλοι.
  • Στην απεργία των συνδικάτων συμμετέχουν: οι εργαζόμενοι στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, οι εργαζόμενοι στις τράπεζες, οι δάσκαλοι ,οι καθηγητές, καθώς και οι εργαζόμενοι στις δημόσιες εφορίες.
  • Κλειστά επίσης θα είναι την Τετάρτη και τα φαρμακεία της Αττικής εκτός από τα εφημερεύοντα, καθώς στην απεργία θα συμμετέχουν και οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.
  • Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα και ο προαστιακός, ενώ οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία θα συμμετέχουν στην απεργία με στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Η απεργιακή έχει προγραμματισθεί για τις 11 το πρωί στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το το πρωί στις 10 στην πλατεία Ομονοίας.

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: