Ποιοι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί θα είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ στις επόμενες εκλογές και πού

Οι εκλογές μπορεί να αργούν, όπως έχει διαβεβαιώσει κατηγορηματικά ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, όμως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αποτελούν ήδη θέμα συζήτησης τα ψηφοδέλτια και συγκεκριμένα ποια θα είναι τα νέα πρόσωπα και που θα κατέβουν εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί, που πρόκειται να πολιτευτούν.

Γράφει η Βίκυ Σαμαρά

Αυτός βέβαια είναι ένας ακόμη, ελάσσων αλλά καλός, λόγος για να μην στηθούν πρόωρες κάλπες, δεδομένου ότι αν και στη ΝΔ τον απόλυτο λόγο για τα ψηφοδέλτια έχει ο πρόεδρος του κόμματος, δεν έχει υπάρξει στην ιστορία της αρχηγός που να αγνόησε παντελώς τη λίστα και δη τόσο κοντά σε προηγούμενες εκλογές.

Με τα σενάρια για κάλπες λοιπόν να έχουν πάει… καλοκαιρινές διακοπές, οι συζητήσεις για τα σχέδια των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών συνεχίζονται.

Πρώτος στη λίστα αυτών που θα πολιτευτούν στις επόμενες εκλογές, όποτε και εάν αυτές γίνουν, φέρεται ο υπουργός Επικρατείας και ένας από τους στενότερους συνεργάτες του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος λέγεται ότι θα κατέβει στην Α” Πειραιώς.

Στο Νότιο Τομέα Αθηνών φέρεται να προσανατολίζεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, δηλαδή σε μία περιφέρεια όπου η ΝΔ έχει μεγάλη δυναμική, αλλά όπου ανήκουν και πολλές “λαϊκές περιοχές” στις οποίες μπορεί ένα νέο πρόσωπο να φέρει νέο ακροατήριο.

Στο Δυτικό Τομέα λέγεται ότι θα είναι υποψήφιος ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος έχει σηκώσει ένα κρίσιμο συντονιστικό βάρος της μετάβασης στην ψηφιακή εποχή στο δημόσιο, με επιταχυντή την πανδημία του κορονοϊού.

Ενδιαφέρον όμως θα έχει η εκλογική αναμέτρηση ιδίως στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, όπου βρίσκονται κάστρα της ΝΔ και όπου πολιτεύονται ηχηρά ονόματα, με πρώτους τους αντιπροέδρους της ΝΔ, τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Σε αυτή την περιφέρεια λοιπόν φέρεται να έχει κλειδώσει η υποψηφιότητα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος μάλιστα όταν και εφόσον γίνει ανασχηματισμός φέρεται πιθανό να αναλάβει παραγωγικό και κρίσιμο υπουργείο, το οποίο θα βρίσκεται στην αιχμή της επικαιρότητας ιδίως από το φθινόπωρο, φέρεται τελικώς να προσανατολίζεται σε μία από τις δύο περιφέρειες του πρώην υπολοίπου Αττικής.

Πολιτική

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: