Ποιο είναι το τίμημα ενός άδικου χωρισμού;

Η 24χρονη Σίσσυ ρωτά

Μετά από έναν τρίμηνο χωρισμό από τον σύντροφό μου τα ξαναβρήκαμε. Στο διάστημα που ήμασταν χώρια, από δική μου επιλογή, γνώρισε κάποια. Γενικά του είχα προκαλέσει πόνο.  Όταν το έμαθα έκανα τα πάντα για να τα ξαναβρούμε. Πλέον όμως μου έχει γίνει εμμονή και δε μπορώ να ξεπεράσω το γεγονός πως βρέθηκε με άλλη.

Νόμιζα πώς θα μπορούσα να το αφήσω πίσω μου με τον καιρό, αλλά το σκέφτομαι σχεδόν. Συνεχώς αναλύω στο κεφάλι μου τι έκαναν. Σκέφτομαι πως ίσως του αρέσει ακόμα. Πολλές φορές φοβάμαι πως ίσως ξανά μιλήσουν.

Τι μπορώ να κάνω; Περιμένω με αγωνία απάντηση.

Στο ερώτημά σας απαντά η ψυχολόγος Ζωή Στραβοπόδη:

Από ότι αντιλαμβάνομαι ο λόγος για τον οποίο είχες αποφασίσει να χωρίσεις μάλλον δεν είχε να κάνει με το ότι είχες πάψει να τρέφεις αισθήματα για το σύντροφό σου. Σε μια τέτοια περίπτωση είναι λογικό να σου δημιουργηθούν τέτοιου είδους δυσάρεστα αισθήματα από την «περιπέτειά» του.

Θα σου πρότεινα να εστιάσεις στην καλή πλευρά του όλου ζητήματος η οποία είναι ότι μέσα από αυτό το γεγονός πιθανότατα είδες με άλλα μάτια το σύντροφό σου, σταμάτησες να τον υποτιμάς και άλλαξες τις αντιλήψεις σου δίνοντας περισσότερη σημασία και εκτιμώντας αυτό που είχατε.

Το γεγονός ότι τώρα πονάς και υποφέρεις αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ένα τίμημα που καλείσαι να πληρώσεις για τη «λάθος» αντιμετώπιση που είχες στο να λύσεις τα προβλήματά σου με το σύντροφό σου.

Δυστυχώς, για όλους μας τα μαθήματά μας κάπως τα πληρώνουμε και αυτό που φαίνεται να θέλει να σου μάθει η εμπειρία σου είναι ότι τα προβλήματα στη σχέση  καλό είναι να λύνονται «μαζί» και όχι με απόσυρση και χωρισμό.

Ζωή Στραβοπόδη

Ψυχολόγος

Τηλ.: 6972462110

email: z.stravopodi@gmail.com

website: 

Διαβάστε σχετικά άρθρα:

Χωρισμός από μακροχρόνια σχέση: Πώς να τον διαχειριστείτε;

Χωρισμός: Με παράτησε αλλά τον θέλω. Πώς θα τον βγάλω απ’ το μυαλό μου;

Χωρισμός και ενοχές: «Μήπως έπρεπε να δώσω μία ευκαιρία»;

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: