Ποινική δίωξη κατά υπαλλήλων της ΣΤΑΣΥ για υπεξαίρεση 1 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για σωρεία αδικημάτων, μεταξύ των οποίων κάποια σε βαθμό κακουργήματος, άσκησαν κατά δώδεκα συνολικά προσώπων, υπαλλήλων και στελεχών της εταιρείας Σταθερές Συγκοινωνίες ΑΕ (ΣΤΑΣΥ ΑΕ), οι εισαγγελείς Διαφθοράς μετά από έρευνα της Γενικής Επιθεωρήτριας Μάρης Παπασπύρου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως δώδεκα άτομα, τα οποία προέρχονται από τον τομέα καταμέτρησης της ΣΤΑΣΥ, αλλά και διευθύνοντες σύμβουλοι της εταιρείας διώκονται για υπεξαίρεση, υπεξαγωγή εγγράφων, παράβασης καθήκοντος και άλλα, προκαλώντας ζημιά ύψους 1.000.000 ευρώ στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ.

Συγκεκριμένα, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε αρμόδιοι για την διακίνηση των εισιτηρίων και καρτών και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις για την περίοδο του 2015, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να υπήρξαν παρόμοια περιστατικά και στο παρελθόν.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου μάλιστα, οι δράστες φέρονται ότι κατέστρεψαν αρχεία για να μην βρεθούν ενοχοποιητικά στοιχεία.

ellada

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: