Ποινική δίωξη κατά του Α. Φλώρου και 16 ακόμα προσώπων για την υπόθεση αναπηρίας

Ποινική δίωξη σε βάρος του καταδικασθέντος στην υπόθεση Energa-Hellas Power Αριστείδη Φλώρου, ενός ισοβίτη και ακόμη 15 προσώπων μεταξύ των οποίων, γιατρών, δικηγόρων και υπαλλήλων ΚΕΠΑ άσκησε η Εισαγγελία Διαφθοράς για την υπόθεση των πλαστών πιστοποιητικών αναπηρίας.

Τον Αύγουστο, ο Φλώρος είχε αποφυλακιστεί, για δήθεν λόγους υγείας, καθώς παρουσίασε διάγνωση ποσοστού αναπηρίας άνω του 65%, ισχυριζόμενος ότι υποφέρει από κρίσεις επιληψίας και άλλα ψυχιατρικά προβλήματα. 

Με αφορμή την αποφυλάκιση του Αριστείδη Φλώρου, έστω και για λίγες ημέρες, η εισαγγελική έρευνα άρχισε να ξετυλίγει το κουβάρι των ύποπτων αποφυλακίσεων και αποκάλυψε ένα ολόκληρο κύκλωμα το οποίο προμήθευε πλαστά πιστοποιητικά που εμφάνιζαν ως ανάπηρους τους κρατούμενους προκειμένου να κάνουν χρήση των ευεργετικών διατάξεων του νόμου και να αφεθούν ελεύθεροι.

Οι εισαγγελείς, διαπίστωσαν συνολικά 11 περιπτώσεις παρανομιών, για τις οποίες οι εμπλεκόμενοι θα κληθούν να απολογηθούν στον ανακριτή κατά της διαφθοράς.

Συγκεκριμένα, οι εισαγγελείς διαπίστωσαν ενδείξεις τέλεσης των παρακάτω αξιόποινων πράξεων: 

-εγκληματική οργάνωση,

– πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα με όφελος μεγαλύτερο από 30.000 ευρώ,

-δωροληψία υπαλλήλου,

– δωροδοκία υπαλλήλου για τη διενέργεια ή παράλειψη που αντίκειται στα καθήκοντά του,

-ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση,

-ηθική αυτουργία σε πλαστογραφία,

-ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση,

-χρήση πλαστού εγγράφου,

– έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού,

-χρήση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού και

– ηθική αυτουργία σε έκδοση ψευδούς ιατρικού πιστοποιητικού.

Την υπόθεση για τις αποφυλακίσεις κρατουμένων με πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά θα χειριστεί ανακριτής κατά της Διαφθοράς.

Ο Αριστείδης Φλώρος, στις έγγραφες εξηγήσεις του πάντως στο πλαίσιο της έρευνας, αρνήθηκε ότι δωροδόκησε γιατρούς προκειμένου να βεβαιώσουν ψευδώς ότι αντιμετωπίζει βαριές παθήσεις.

“Έχω σοβαρά προβλήματα υγείας”, φέρεται να είπε ο Αριστείδης Φλώρος , υποστηρίζοντας ότι εξετάστηκε σε δύο δημόσια νοσοκομεία και ουδέποτε πέρασαν από τα δικά του χέρια οι τρεις ιατρικές γνωματεύσεις (δύο από γιατρούς του “Ευαγγελισμού” και μία από το “Αττικό”), βάσει των οποίων το ΚΕΠΑ Νίκαιας του πιστοποίησε ποσοστό αναπηρίας 70%.

Υπενθυμίζεται πάντως πως μετά το σάλο που προκάλεσε η αποφυλάκισή του, ο Αρ. Φλώρος, επέστρεψε σχεδόν 15 ημέρες μετά, στη φυλακή, με βούλευμα του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: