Ποινή κάθειρξης 22 ετών στον Σμπώκο για τα Tor-M1

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 22 ετών, τον πρώην γενικό διευθυντή εξοπλισμών Ιωάννη Σμπώκο, καθώς κρίθηκε ένοχος για δωροδοκία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος στην υπόθεση των Tor M1.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αναγνωρίζοντας στον Ιωάννη Σμπώκο τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την τέλεση της πράξης, δεν του επέβαλε ποινή ισοβίου καθείρξεως.

Παράλληλα, στους άλλους δυο κατηγορούμενους, τον Γιώργο Καμάρη, διαχειριστή της off shore Clavis μέσω της οποίας φέρεται να διακινήθηκε «μαύρο» χρήμα προκειμένου η ρωσική ANTEY να πάρει το έργο, καθώς και στον χρηματιστή Πέτρο Χριστοδουλίδη, επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών στον καθένα, με τριετή αναστολή για τον πρώτο και εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ για τον δεύτερο.

Σε αυτούς το Εφετείο αναγνώρισε τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου, της μετέπειτα καλής διαγωγής και της προσπάθειας άρσης των συνεπειών της πράξης τους.

Ακόμη, με την ίδια απόφαση,αθώοι κρίθηκαν από Εφετείο ο επίσης χρηματιστής Γιώργος Χριστοδουλίδης και ο επιχειρηματίας Πάνος Γερμανός.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: