Ποιες είναι οι νέες επενδύσεις της Nissan για την αύξηση της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας

Η Nissan θέλοντας να αναβαθμίσει το επίπεδο ασφαλείας στα αυτοκίνητά της δημιούργησε στο Michigan  της Αμερικής ένα νέο αναβαθμισμένο κέντρο όπου γίνονται μελέτες με απώτερο σκοπό την αύξηση της ενεργητικής και παθητικής ασφάλειας.

Η Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία στο Farmington Hills  όπου βρίσκονται οι εγκαταστάσεις της έχει επενδύσει  από το 1991 περισσότερα από 300 εκατομμύρια δολάρια στον  τομέα της εξέλιξης.

Τώρα στο αναβαθμισμένο κέντρο ασφάλειας που δημιουργήθηκε σε μια έκταση δέκα στρεμμάτων, η  επένδυση ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια δολάρια. Το συγκεκριμένο κέντρο επιτρέπει στην Nissan να πραγματοποιεί 48 διαφορετικές προσομοιώσεις σύγκρουσης παθητικής ασφάλειας.

Ο Chris Reed ,αντιπρόεδρος Έρευνας και Ανάπτυξης, αναφέρθηκε στη νέα επένδυση που σκοπό έχει το μηδενισμό των θανάτων από τροχαία ατυχήματα. Είπε σχετικά:

«Ο στόχος των μηδενικών θανάτων καθοδηγεί πάντα τη δουλειά μας. Ο συνδυασμός αυτού του νέου εργαστηρίου καθώς και των τεχνολογιών παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας μπορούν να μας βοηθήσουν να φτάσουμε σε αυτόν τον στόχο».

Στις καινούριες εγκαταστάσεις υπάρχουν υπερσύγχρονα συστήματα συλλογής δεδομένων, ειδικά φωτογραφικά συστήματα και ένα ακριβές σύστημα ρυμούλκησης οχημάτων. Όπως και ένα εργαστήριο βαθμονόμησης ανδρείκελων για τις δοκιμές  και ένα εργαστήριο ασφάλειας πεζών.

Όσον αφορά τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα οι καινούριες εγκαταστάσεις είναι εξοπλισμένες ανάλογα για να μπορούν να ελέγχουν την ποιότητα και την ακεραιότητα των μπαταριών υψηλής τάσης.

Ο Mike Bristol, διευθυντής, Μηχανολογικών Δοκιμών Ασφάλειας Οχημάτων του NTCNA δήλωσε:

« Τα οχήματα μας είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία για την αποφυγή ατυχημάτων, αλλά σε περίπτωση σύγκρουσης, επικεντρωνόμαστε στην προστασία των επιβατών από τραυματισμούς και στην αξιολόγηση της απόδοσης της δομής του οχήματος, της απόδοσης των αερόσακων, των ζωνών ασφαλείας και άλλων μηχανισμών που βοηθούν στην προστασία των επιβατών».


default

Τo τεχνικό κέντρο της Nissan το οποίο έχει και αυτό βάση στο Michigan (Nissan North America (NTCNA) απασχολεί 1.200 υπαλλήλους. Είναι υπεύθυνο  για την έρευνα και ανάπτυξη  της Nissan, με κύρια μοντέλα στην γραμμή παραγωγής της HΠΑ όπως τα :  Altima, Frontier, Leaf, Rogue, Sentra, Maxima, Pathfinder, Murano, Titan, Versa και QX60. Εκτός της παραγωγής το συγκεκριμένο κέντρο ανέπτυξε και καινούρια συστήματα όπως είναι το Nissan ProPILOT Assist  και στην συνέχεια και το LEAF e-Pedal.

Ποιες είναι οι νέες επενδύσεις της Nissan για την αύξηση της παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: