Ποιές είναι οι 15 καλύτερες τεκίλες του κόσμου;

Με μια τεράστια γκάμα, μεγαλύτερη από ποτέ, απλή ή σύνθετη, λευκή ή anejo, με ουδέτερη ή πολύπλοκη γεύση η τεκίλα έχει

αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές

Το εθνικό ποτό του Μεξικό άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λαϊκή μυθολογία και την παράδοση του τόπου.

H σύγχρονη ιστορία της Τεκίλα ουσιαστικά ξεκινάει το 1795, όταν μετά από πολλές δεκαετίες απαγορεύσεων και νομιμοποιήσεων, δόθηκε η πρώτη επίσημη κρατική άδεια απόσταξης στο Jose Maria Guadeloupe Cuervo.

Η επινόηση του κοκτέιλ μαργαρίτα (1948) της έδωσε την απαραίτητη ώθηση

στην αγορά των ΗΠΑ

Η τεκίλα δεν παράγεται από τον κάκτο όπως λανθασμένα πιστεύουν πολλοί., αλλά από το φυτό μπλέ αγαύη(Agave), ένα φυτό που μοιάζει με την αμαρυλλίδα και ανήκει στην οικογένεια των κρινοειδών.

Έξι χρόνια χρειάζονται για να μεγαλώσει μια αγαύη και να προσφέρει την καρδιά της (pina), ένας καρπός που μοιάζει με τεράστιο ανανά μιας και το βάρος του κυμαίνεται από 20 μέχρι 60 κιλά, πολλές φορές όμως ξεπερνάει και τα 90 κιλά.

Ο καρπός αυτός τοποθετείται σε φούρνο και «μαγειρεύεται» για 36 έως 48 ώρες. Κατά την διαδικασία αυτή καραμελοποιούνται τα σάκχαρα που προκύπτουν από το άμυλο και ο ποτοποιός συλλέγει πλέον τα υγροποιημένα σάκχαρα(aguamiel) τα οποία προωθεί για ζύμωση.

Η Τεκίλα είναι ποτό με ονομασία προέλευσης και σύμφωνα με το νόμο πρέπει να παράγεται από μπλε αγαύη που καλλιεργείται από τους «χιμαντόρ» και αποστάζεται στην περιοχή της πολιτείας Jalisco, Guanajuato, Michoacam, Nayarit και από το 1977 στο Tamanlipas όπου παράγεται η μάρκα Chinaco

δείτε τις καλύτερες τεκίλες στον κόσμο στο krasiagr.com

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: