Ποια χώρα θα στείλει αποστολή στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού;

Σ” αυτή την ανεξερεύνητη πλευρά του δορυφόρου της Γης θα βρεθεί σύμφωνα με ανακοινώσεις Κινέζων επισήμων μία διαστημική αποστολή της χώρας το 2018. Όπως ανέφεραν σε συνέντευξη Τύπου το ταξίδι σ” αυτό το τμήμα του φεγγαριού θα περιλαμβάνει και την προσγείωση στο έδαφος ενός μη επανδρωμένου σκάφους.

Το σκάφος αυτό με το όνομα Chang’e-4 είναι ίδιο με το Chang’e3 το οποίο παρέδωσε το Jade Rabbit στο φεγγάρι το 2013, αλλά έχει την δυνατότητα να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερο φορτίο. Το μικρό τετρακίνητο σκάφος πάντως ήταν άτυχο, καθώς από το 2014 παρουσίασε τεχνικό πρόβλημα και κόλλησε σε ένα σημείο χωρίς να μπορεί να μεταδώσει data πίσω στην Γη, παρά το γεγονός ότι είναι ακόμα και σήμερα λειτουργικό.

Η κινέζικη κυβέρνηση θέλει να μαζέψει χρήματα από ιδιώτες επενδυτές για τις εξερευνήσεις της στην Σελήνη, παρά να χρησιμοποιήσει μόνο κρατικά χρήματα. Η επιστήμονες του διαστημικού της προγράμματος δουλεύουν ήδη στο Chang’e-5, με το οποίο θα ολοκληρώσουν τα τρία βήματα που είχαν σχεδιάσει των αποστολών τους, για αποστολή, προσγείωση και επιστροφή διαστημικού οχήματος στο φεγγάρι.

Όταν θα φθάσει στη Σελήνη, το Chang’e-4 θα συγκεντρώσει πληροφορίες για την γεωλογία της περιοχής που είναι σχεδόν άγνωστη στον άνθρωπο. Για τους Κινέζους το διαστημικό πρόγραμμα είναι ένα στοίχημα εθνικής εμβέλειας, και η αποστολή του 2018 θα είναι μόνο ένα βήμα προς αυτή την κατεύθυνση.

Πηγή: protothema.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: