Ποια στάση ύπνου δείχνει ότι έχεις επιλέξει τον σωστό σύντροφο;

Μπορεί να θεωρείται μία συνηθισμένη στάση ύπνου για τις γυναίκες, αλλά δεν είναι πολλοί οι άνδρες που μπορούν να την υποστηρίξουν, θεωρώντας ότι μάλλον πλήττει τον ρόλο του «προστάτη» της σχέσης. Ωστόσο, οι άνδρες που την προτιμούν φαίνεται πως όχι μόνο δεν χάνουν τον προστατευτικό τους ρόλο, αλλά αφήνουν να αποκαλυφθεί η συναισθηματική πλευρά του χαρακτήρα τους αλλά και η υψηλή συναισθηματική τους νοημοσύνη. Σε ποια στάση αναφερόμαστε τόση ώρα; Μα φυσικά, στο λεγόμενο «little spoon», ή αλλιώς «κουτάλι».

Η στάση «κουτάλι» είναι μία από τις πιο διαδεδομένες στάσεις ύπνου μεταξύ των ζευγαριών. Ο άνδρας και η γυναίκα είναι ξαπλωμένοι στο πλάι, και ο ένας αγκαλιάζει τον άλλο καλύπτοντας την πλάτη του. Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω, αυτή είναι μία στάση ύπνου στην οποία η γυναίκα συνήθως λαμβάνει τη θέση του προστατευόμενου ατόμου. Τι ισχύει λοιπόν όταν οι ρόλοι αντιστρέφονται;

Σύμφωνα με  σχετικές έρευνες, η γλώσσα του σώματος κατά τη διάρκεια του ύπνου αποκαλύπτει πολλά πράγματα για το υποσυνείδητο και κυρίως για το πώς νιώθουμε πραγματικά για τους συντρόφους μας. Ενώ λοιπόν μέχρι σήμερα, θεωρούσαμε ότι οι άνδρες δεν μπορούν να δεχτούν τη θέση του προστατευόμενου μέλους, θεωρώντας ότι χάνουν τον ανδρισμό τους, έρχεται μία νέα έρευνα να υποστηρίξει ότι οι άντρες που γίνονται το «little spoon» στον ύπνο με τη σύντροφό τους, είναι γενικά καλύτεροι σύντροφοι.

Ο Steve McKeown, ψυχαναλυτής και ιδρυτής του The McKeown Clinic, αναφέρει: «Οι άντρες που προτιμούν να είναι το “little spoon” είναι πιο πιθανό να είναι υποχωρητικοί, ευαίσθητοι, να έχουν την ανάγκη να προσφέρουν ευχαρίστηση στον άλλον και να έχουν έρθει σε επαφή με τη γυναικεία πλευρά τους. Ένας άντρας που έχει έρθει σε επαφή με τη ευαίσθητη πλευρά του είναι πιο συναισθηματικός και σίγουρα διαφέρει από τον ”παραδοσιακό ” άντρα».

Επίσης, σύμφωνα με τον McKeown έχει την τάση να έχει  πιο ανεπτυγμένη τη συναισθηματική νοημοσύνη, γεγονός πολύ θετικό για τις σχέσεις που αναπτύσσει.

Γενικά, συνεχίζει ο ίδιος: «Η στάση του κουταλιού, δείχνει μια δυναμική στη σχέση, όπου ο ένας παίρνει μια προστατευτική στάση απέναντι στον σύντροφο. «Είναι μια στάση που λέει ”σε εμπιστεύομαι”. Αυτού του είδους η προστασία ήταν κάποτε ένα στερεότυπο για την ανδρική κυριαρχία έναντι των γυναικών, αλλά πλέον δεν ισχύει. Οι εποχές έχουν αλλάξει και οι γυναίκες είναι πιο ελεύθερες να δείξουν και τη δική τους κυριαρχία σε πολλές εκφάνσεις της ζωής».

Με πληροφορίες από το

sxeseis-teen

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: