Ποια κοινά φάρμακα συνδέονται με την ανδρική υπογονιμότητα

Είναι τα πιο κοινά φάρμακα για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων των εποχικών αλλεργιών, που ταλαιπωρούν χιλιάδες ανθρώπους.

Τα αντιισταμινικά φάρμακα, τα οποία παίρνει πλήθος κόσμου, που υποφέρει από τις αλλεργίες της εποχής, ενοχοποιούνται για συσχέτιση με υπογονιμότητα στους άνδρες.

Μια ανασκόπηση Αργεντινών επιστημόνων δείχνει ότι μακροπρόθεσμα τα αντιισταμινικά έχουν αρνητική επίδραση στην αναπαραγωγική ικανότητα των ανδρών. Τα συμπεράματα δημοσιεύθηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Reproduction και μιλούν για επίπτωση στη λειτουργία των όρχεων συγκεκριμένα.

Ανακάλυψαν ότι τα συγκεκριμένα φάρμακα είναι πιθανό να επηρεάσουν την παραγωγή αρσενικών σeξουαλικών ορμονών στους όρχεις, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε αλλοιωμένη μορφολογία και σε μειωμένη κινητικότητα του σπέρματος, καθώς και σε λιγότερα σπερματοζωάρια.

Η ισταμίνη είναι ένα μόριο που παράγεται από τον οργανισμό ως απάντηση/αντίδραση σε μια αλλεργία, που κάνει τον πάσχοντα να φτερνιστεί, να έχει φαγούρα ή άλλα συμπτώματα. Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι ισταμίνες εμπλέκονται, επίσης, σε άλλες σωματικές διεργασίες που δεν σχετίζονται με αλλεργικές αντιδράσεις, όπως τη ρύθμιση της αφύπνισης, τη σeξουαλική συμπεριφορά και τη γονιμότητα.

Οι ερευνητές στο Πειραματικό Ινστιτούτο Βιολογίας και Ιατρικής στο Μπουένος Άιρες, με επικεφαλής την Dr Carolina Mondillo, δήλωσαν ότι αυτό σημαίνει πως, η παρεμπόδιση της δραστηριότητας της ισταμίνης για τη θεραπεία των συμπτωμάτων αλλεργίας, μπορεί να οδηγήσει σε ανεπιθύμητες παρενέργειες.

Η αύξηση των αλλεργιών στον σύγχρονο κόσμο έχει οδηγήσει σε ολοένα μεγαλύτερη χρήση αυτών των φαρμάκων τα τελευταία χρόνια, που χορηγούνται με αλλά και χωρίς ιατρική συνταγή.

newpost.gr 

seleo.gr-Ygeia

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: