Ποια ήταν η εντυπωσιακή ξανθιά παρουσία που μαγνήτισε τα βλέμματα στη Κοπή της Πίτας της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας;

Πρόκειται για την πεζοναύτη του Ελληνικού Στρατού Άννα Κορτέση γνωστή για το σπουδαίο κοινωνικό και πολιτισμικό έργο της σε πολλά μέρη της Ελλάδος.

Η εντυπωσιακή ξανθιά παρουσία που έδωσε το παρών στη Κοπή της Πίτας της Τοπικής Κοινότητας Νέας Φιγαλείας, είναι προσωπική φίλη της Προέδρου της Τ.Κ Ολυμπίας Κατσάμπουλα.

Η Άννα Κορτέση, μια ξεχωριστή μάνα, στρατιωτικός, συγγραφέας, αθλήτρια και εθελόντρια. Υπηρετεί στην Ταξιαρχία Πεζοναυτών,είναι συγγραφέας παιδικών βιβλίων των οποίων τα έσοδα τους δίνονται σε οικογένειες και παιδιά που έχουν μεγάλες ανάγκες ενώ είναι επίσης πρωταθλήτρια σκοποβολής.

Γεννημένη και μεγαλωμένη στο Νέο Σκοπό Σερρών, σπούδασε στη Δράμα και αμέσως μετά κατατάχθηκε στις Ένοπλες Δυνάμεις. Υπηρέτησε στην Ρόδο και πριν τρία χρόνια βρέθηκε στην Λάρισα. Αμέσως δραστηριοποιήθηκε ως εθελόντρια συμμετέχοντας στην ομάδα “ΠΡΟΣΦΕΡΩ”. Το πάθος της για προσφορά στον συνάνθρωπο την οδήγησε σε μεγάλο Κέντρο Αποκατάστασης συμπαραστάτρια νέων παιδιών ανθρώπων που μια κακιά στιγμή της ζωής τους του καθήλωσε σε ένα αναπηρικό καροτσάκι.

Εκεί γνώρισε το Βασίλη Πιπέρη και αυτή η γνωριμία της έδωσε την ευκαιρία να αναδείξει ένα άλλο ταλέντο που είχε από μικρή, την συγγραφή. Έγραψε το πρώτο της βιβλίο με τίτλο “ΜΕΤΑΞΥ ΣΟΒΑΡΟΥ ΚΑΙ ΑΣΤΕΙΟΥ” το οποίο και την καθιέρωσε. Αμέσως μετά έγραψε το δεύτερο βιβλίο της με τίτλο “ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΓΓΕΛΟ” το οποίο θα είναι στα χέρια μας το επόμενο διάστημα. Το τρίτο βιβλίο της είναι ένα παιδικό παραμύθι με τίτλο «Νίνα η Λεμονίτα» το οποίο παρουσιάστηκε πρόσφατα στο θέατρο ΟΥΗΛ.

Η αγάπη της για συνανθρώπους μας που έχουν ξεχωριστές ανάγκες την οδήγησε στην απόφαση να τους χαρίζει τα έσοδα από τα βιβλία της, έτσι τα έσοδα του πρώτου βιβλίου διατέθηκαν για την αποθεραπεία του Βασίλη Πιπέρη, τα έσοδα από το δεύτερο θα διατεθούν όλα για την ενίσχυση του 25χρονου Άγγελου Λαδά ενώ τα έσοδα του τρίτου βιβλίου, του παραμυθιού Νίνα η Λεμονίτα για το ΚΡΙΚΕΙΟ Ορφανοτροφείο . Η κίνησή της αυτή, να μην ασχολείται με τα έσοδα των βιβλίων της αλλά να τα παραχωρεί με τον πιο επίσημο τρόπο (συμβόλαιο εκχώρησης δικαιωμάτων) σε συνδυασμό με το έμφυτο ταλέντο της την έχουν κάνει από τα αγαπημένα πρόσωπα της Λάρισας.

Πλέον, βρίσκεται μόνιμα στο Νομό Ηλείας, υπηρετεί στη ΣΕΤΤΗΛ Πύργου ενώ τα βιβλία της ανέρχονται ήδη σε 5!

Πηγή: ΦιγαλείαNews24 με πληροφορίες από το onalert.gr

(?)

SHOWBIZ

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: