Ποια είναι τα τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που παρουσίασε η Cupra

Ποια είναι τα τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που παρουσίασε η Cupra

Στην πίστα της Terramar, στη Sitges, η CUPRA παρουσίασε την έναρξη του επόμενου κεφαλαίου της ιστορίας της.Μέχρι το 2025 θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, το CUPRA Terramar, το CUPRA Tavascan και το CUPRA UrbanRebel.

Το Unstoppable Impulse event πραγματοποιήθηκε  στην Terramar (Sitges). Ανάμεσα στους προσκεκλημένους ήταν η βραβευμένη με το Ballon d’Or και Best FIFA ποδοσφαιρίστρια Alexia Putellas.

Η CUPRA λανσαρίστηκε το 2018 με τη φιλοδοξία να εφεύρει εκ νέου το σύγχρονο σπορ πνεύμα, από λίγους πιστούς που ήθελαν να αμφισβητήσουν το status quo.

Το πρώτο αυτοκίνητο που ενσάρκωσε τη φιλοδοξία και τον χαρακτήρα της μάρκας ήταν το CUPRA Ateca. Ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Δύο χρόνια αργότερα, η μάρκα λάνσαρε τον βασιλιά των Leon, το CUPRA Leon. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με μια εκτεταμένη γκάμα ισχυρών κινητήρων και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο CUPRA, χάρη στον υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό κινητήρα του.

Ακολούθησε το πρώτο αποκλειστικά φτιαγμένο για την μάρκα μοντέλο, το CUPRA Formentor. Το Crossover SUV γνώρισε τεράστια επιτυχία με σχεδόν 100.000 μονάδες να έχουν παραδοθεί παγκοσμίως μέχρι τώρα και αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας.

Έπειτα ήρθε το  CUPRA Born. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο και ο τέλειος συνδυασμός μεταξύ ηλεκτροκίνησης και επιδόσεων. Αλλά τα αυτοκίνητα είναι ένα μέρος της ιστορίας.

Ένα από τα βασικά στοιχεία επιτυχίας της CUPRA είναι η CUPRA Tribe ενώ η CUPRA Terramar είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας

Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της CUPRA, και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. Αλλά η CUPRA το πάει παραπέρα.

Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην γκάμα προστίθεται το CUPRA Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi.

Το CUPRA Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100km σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.

Το CUPRA Tavascan είναι ένα άλλο όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της CUPRA και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο CUPRA Tavascan Extreme E Concept 2021. Θα λανσαριστεί το 2024.

Το CUPRA UrbanRebel προκαλεί το κατεστημένο. Είναι το αστικό  ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Ένα όχημα που θα πάει την CUPRA πολύ πέρα από τα παραδοσιακά της όρια. Το UrbanRebel  σχεδιάστηκε και αναπτύχθηκε για ένα πιο επαναστατικό ηλεκτρικό κόσμο.

Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων γεμάτο συναίσθημα.

Το αυτοκίνητο με μήκος 4.03m είναι ο ήρωας της βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Συνδυάζοντας προσεγγίσεις κατασκευής 3D printed και 3D knitted με παραμετρικό σχεδιασμό για βελτίωση της απόδοσης και της αντίληψης αξίας.

Η ελαφριά σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα των 226 HP (166 kW) και τη μπαταρία του οχήματος να ωθήσουν το Urban Electric Car στα 100 km/h σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα και να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 km.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το CUPRA UrbanRebel* θα κυκλοφορήσει το 2025. Η παραγωγή σχεδιάζεται στο Martorell, με την επιφύλαξη της έγκρισης του προγράμματος Strategic Project for Economic Recovery and Transformation (στα ισπανικά, PERTE) για το ηλεκτρικό και συνδεδεμένο όχημα (στα ισπανικά, VEC).

Με το project Future: Fast Forward η εταιρεία δημιούργησε μια ομάδα 62 εθνικών και διεθνών εταίρων για να μετατρέψει την Ισπανία σε ευρωπαϊκό κόμβο για την ηλεκτρική κινητικότητα.

Και μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, μαζί με τον Όμιλο Volkswagen και τους συνεργάτες του Future: Fast Forward, η εταιρεία παρουσίασε ένα έργο για την κινητοποίηση 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τον εξηλεκτρισμό της Ισπανίας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη βιομηχανική επένδυση στην ιστορία της Ισπανίας. «Γνωρίζουμε ακριβώς που θέλουμε να πάμε και σας υπόσχομαι ότι δεν θα είναι βαρετό. Κάθε μοντέλο που θα φέρουμε στην αγορά θα είναι ένα βήμα μπροστά στο ταξίδι μας», δήλωσε ο Wayne Griffiths. «Θα μείνουμε πιστοί στον εαυτό μας και θα είμαστε αυθεντικοί, αυτό είναι το πνεύμα της CUPRA Tribe. Θα το κάνουμε με τον τρόπο CUPRA, όπως κάναμε πάντα. Το μέλλον είναι ηλεκτρικό. Το μέλλον είναι η CUPRA.”

Κατά τη διάρκεια του Impulse event η CUPRA επίσης αποκάλυψε κάποια στοιχεία για τις μελλοντικές εκδόσεις της τρέχουσας γκάμας (CUPRA Leon, CUPRA Formentor και CUPRA Born), που θα ανανεωθούν μέχρι το 2025.

 

Ποια είναι τα τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα που παρουσίασε η Cupra gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: