Ποια είναι τα σχέδια γερμανικής εταιρίας για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα

Ένα νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα αρχίσει σύντομα να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους ενώ τον επόμενο μήνα αναμένεται να μάθουμε σε ποιο μέρος της Ελλάδος και κάτω από ποιες προϋποθέσεις θα «στηθεί» η ολοκαίνουρια γραμμή παραγωγής ηλεκτρικών αυτοκινήτων από τη γερμανική εταιρία Next.e.GO Mobile.

Το τετραθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι το Life και η εταιρεία που το εκπροσωπεί η e.GO. Το παρουσίασε ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE ο οποίος ήρθε στην Ελλάδα για την πρώτη γνωριμία με τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου.

Αναφέρθηκε στην έξυπνη ιδέα παραγωγής του LIFE , της ανατρεπτικής οικολογικής παραγωγής σε micro-factories και της νέας γενιάς αυτοκινήτων.Στο τέλος αφού παρουσίασε τους στόχους της εταιρείας για την παραγωγή των αυτοκινήτων στην Ελλάδα, έκανε μία ολοκληρωμένη επισκόπηση του Life.

Στην Ελλάδα η γερμανική εταιρεία δεν είναι γνωστή. Ούτε γνωστές είναι οι δραστηριότητες της που όπως είπε το μέλος του Δ.Σ δεν περιορίζονται μόνο στο χώρο του αυτοκινήτου. Ανάμεσα σε όλα τα άλλα η e.GO Mobile SE, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος.

Για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα αναπτύσσει υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών.

Ο Dr. Ulrich Hermann αφού έκανε μια λεπτομερέστατη παρουσία του Life και των μελλοντικών σχεδίων της e.Go, δήλωσε:

«Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων».

Το αυτοκίνητο που γνωρίσαμε κατά τη διάρκεια της στατικής παρουσίασης θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους το πρώτο τρίμηνο του 2022 ενώ οι παραγγελίες μπορούν να ξεκινήσουν από αυτό το μήνα.

Βέβαια αν ο υποψήφιος πελάτης δεν γνωρίσει από κοντά το τετραθέσιο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, τη στιγμή που ακόμη είναι άγνωστο στους καταναλωτές φαίνεται αρκετά τολμηρό να προχωρήσει σε παραγγελία .

Φυσικά οι Γερμανοί γνωρίζουν την επιφυλακτικότητα που μπορεί να έχει ο κάθε αγοραστής για αυτό έχουν σκοπό  να ξεκινήσουν ένα Road Show στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει εκθέσεις αυτοκινήτων και δραστηριότητες σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Στα σημεία των εκθέσεων οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, να πραγματοποιήσουν test-drive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους.

Ας δούμε όμως ποιο είναι το νέο Life

Η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Next.e.GO Mobile SE, παρουσίασε το αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε από την ιταλική οικογένεια σχεδιαστών Spada η οποία εδώ και πολλές δεκαετίες είναι αρκετά γνωστή για μερικά από τα πιο εμβληματικά designs.

Το e.GO Life έχει τέσσερα καθίσματα. Η θέση των επιβατών είναι ψηλότερα για καλύτερη ορατότητα. Μπορούν να κινηθούν άνετα δύο άτομα και κάπως στριμωγμένα τέσσερα. Οι ψηλοί τουλάχιστον για τα πίσω καθίσματα αποκλείονται.

Το σημερινό μοντέλο διατίθεται με κινητήρα ισχύος από 72 μέχρι 80 kW (98-109 ίπποι) και μπαταρία χωρητικότητας 30 kWh. Ο Dr. Ulrich Hermann  μας διαβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο έχει αυτονομία 220 χιλιόμετρα (για μέσα την πόλη) και τελική 122 χλμ.

Για την αποφυγή σπιναρίσματος- δεδομένου ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν άμεση δύναμη- η κίνηση βρίσκεται στους πίσω τροχούς ενώ η  Bosch είναι ο μεγάλος παράγοντας που έχει βάλει την υπογραφή της στην τεχνολογία του αυτοκινήτου.

Σήμερα η e.Go κατασκευάζει ένα μοντέλο, το Life. Στα άμεσα σχέδια της είναι να επεκταθεί η γκάμα με την περιπετειώδη έκδοση Cross ενώ μέχρι το 2024 σχεδιάζεται το λανσάρισμα του 5θυρου Life ίσως και μιας 7θεσιας έκδοσης με την ονομασία SPACE.

Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι μπορεί να φορτιστεί σε συμβατικές πρίζες ή σε standard 11Kw wall box σε περίπου 2 ώρες, με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.

Ο καθηγητής χαρακτήρισε το e.GO Life ανατρεπτικό , με ειδικό πρωτοποριακό concept,  βιώσιμο και ανθεκτικό. Είπε ότι πρόκειται για ένα νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης με 3D . Αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό ιδανικού αυτοκινήτου πόλης, ανθεκτικότητας και ολιστικής βιωσιμότητας. Το στιβαρό χωροδικτύωμα από αλουμίνιο και το εξαιρετικά ανθεκτικό εξωτερικό πολυμερές αμάξωμα προσδίδουν στο e.GO Life μεγάλη ασφάλεια, σημαντικά μεγαλύτερο κύκλο ζωής και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

Τέλος ο Dr. Ulrich Hermann, διευκρίνισε ότι η Next.e.GO Mobile SE (*) έχει συλλέξει πληροφορίες από δοκιμές που έχουν γίνει σε 3,9 εκατομμύρια χιλιόμετρα οδήγησης και ότι μέχρι σήμερα έχουν βγει από το εργοστάσιο στη Γερμανία περίπου 800 αυτοκίνητα.  Στη Γερμανία ή τιμή πώλησης είναι λίγο περισσότερα από τα 26.000 ευρώ. Για την Ελλάδα είναι αρκετά νωρίς να προβλέψουμε τιμές αλλά σίγουρα θα υπάρχει το οικονομικό κίνητρο που δίνει η κυβέρνηση στους κατόχους αυτοκινήτων με μηδέν ρύπους.

(*) Η Next.e.GO Mobile SE, με έδρα το Άαχεν, είναι κατασκευαστής ηλεκτρικών οχημάτων και συστημάτων βιώσιμης κινητικότητας. Περίπου 400 εργαζόμενοι της Next.e.GO Mobile SE εργάζονται σε ευέλικτες ομάδες σε διάφορα αποδοτικά από άποψη κόστους, ιδιαίτερα ανθεκτικά και βιώσιμα ηλεκτρικά οχήματα για μετακινήσεις μικρών αποστάσεων.

Πέρης Χαλάτσης

Ποια είναι τα σχέδια γερμανικής εταιρίας για την κατασκευή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: