Ποια είναι η περιουσία του Michael Schumacher

Μπορεί ο  Michael Schumacher μετά το τραγικό ατύχημα που είχε στο σκι, να βρίσκεται  σε αναπηρικό κρεβάτι.

Μπορεί ο πρωταθλητής της F1 να είναι κλεισμένος  σε ένα δωμάτιο και κανένας να μη λέει ποια είναι η κατάστασή του.

Μπορεί να έχει επαφή με το περιβάλλον η και όχι.

Οι πληροφορίες για την υγεία του είναι γενικές και αόριστες. Το μόνο που μπορούμε να ξέρουμε ότι η περιουσία του είναι αμύθητη.

Σύμφωνα με το Forbes, υπολογίζεται γύρω στα 605 εκατομμύρια δολάρια. Μάλιστα, αυτό τον καθιστά ως τον πέμπτο πλουσιότερο αθλητή στον κόσμο για το 2021!

Κατά καιρούς διέρρευσαν φήμες ότι πτώχευσε. Αυτές είναι κακόβουλες φήμες και προήλθαν από διάφορες πωλήσεις που έγιναν από την οικογένεια. Η αλήθεια είναι ότι οι πωλήσεις έγιναν αναγκαστικά.

Πρώτον πουλήθηκε το ιδιωτικό του jet αφού δεν πρόκειται να το χρησιμοποιήσει. Δεύτερον πουλήθηκε ακόμη ένα τα πολλά σπίτια του. Ήταν αυτό που είχε στη Νορβηγία για τις χειμερινές του διακοπές.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το περιοδικό Bunte, πουλήθηκαν γιατί δεν θα αξιοποιηθούν ξανά.

Τρίτον τα αυτοκίνητα που βγήκαν στη δημοπρασία μπορεί να τα είχε οδηγήσει ο  πρωταθλητής της  F1 αλλά ανήκαν σε τρίτους.

Τέλος ακόμη και σήμερα ο Μ.Σουμάχερ εξακολουθεί να έχει έσοδα. Εισπράττει ένα τεράστιο ποσό από χορηγούς που δεν τον έχουν εγκαταλείψει (Deutsche Vermögensberatung, Mercedes-Benz κ.α), από δικαιώματα, από merchandise, από το εντυπωσιακό μουσείο που δημιουργήθηκε πριν μερικά χρόνια στην Κολωνία της Γερμανίας και περιλαμβάνει τα αγωνιστικά του αυτοκίνητα και όχι μόνο.

Τα έσοδα αυξάνονται πράγμα που σημαίνει ότι η σύζυγός του Corinna, κάνει σωστή διαχείριση της περιουσίας τους.

Ο Schumacher που κατά την επιστροφή του στην ενεργό δράση εισέπραττε ετησίως ένα ποσό γύρο στα 50 εκατομμύρια δολάρια (μισθό στη Mercerdes σε συνδυασμό με τις προσωπικές χορηγίες), έγινε ο πρώτος οδηγός στην ιστορία που συμπλήρωσε συνολικά εισοδήματα καριέρας που ξεπέρασαν το 1 δισεκατομμύριο δολάρια!

Τις δύο τελευταίες δεκαετίες είχε υπογράψει συμβόλαια με τις Benetton, Ferrari και Mercedes, είχε σταθερές, μεγάλες προσωπικές χορηγίες με εταιρείες όπως οι Deutsche Vermögensberatung, Shell, Marlboro, Vodafone κ.α.

Ας μην ξεχνάμε ότι ο Σουμάχερ δώρισε το 2004 για την ανακούφιση των πληγέντων στο μεγάλο τσουνάμι στην Ταϊλάνδη  10 εκατομμύρια δολάρια . Αρκετές φορές είχε δώσει μεγάλα χρηματικά ποσά για τροφή και φάρμακα σε παιδιά στο Περού και στην UNESCO. Υπολογίζεται ότι έχει δωρίσει περισσότερα από 50.000.000 ευρώ.

 

Ποια είναι η περιουσία του Michael Schumacher gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: