Ποια διάσημα χείλη είναι τα πιο ελκυστικά, σύμφωνα με τους επιστήμονες (εικόνες)

Μία πρόσφατη μελέτη σε βάση δεδομένων με φωτογραφίες celebrities 5 δεκαετιών που έχουν δημοσιευτεί στο περιοδικό Vogue, δείχνει πως το πιο ελκυστικό σχήμα χειλιών είναι εκείνο όπου το κάτω χείλος είναι κατά 47% μεγαλύτερο από το πάνω.

Ειδικότερα, ερευνητές του πανεπιστημίου της California, σκάναραν ψηφιακά φωτογραφίες celebrities μέσα σε μια χρονική περίοδο 50 ετών, μετρώντας αποκλειστικά τις διαστάσεις του πάνω και κάτω χείλους κάθε εικονιζόμενου.

Μιλώντας στη Dailymail, η επικεφαλής της ομάδας, Dr Prem Tripathi, δήλωσε πως στη σειρά των φωτογραφιών υπήρχε μια αναλογία του μεγέθους κάτω χείλους σε σχέση με το μέγεθος του πάνω χείλους, από την οποία προκύπτει ότι το κάτω χείλος είναι 47% μεγαλύτερο από το πάνω, ενώ τόνισε πως το δείγμα των φωτογραφιών της Vogue είναι αξιόπιστο, καθώς μαρτυρά τις τάσεις της pop κουλτούρας κάθε δεκαετίας.

Από την πλευρά του, ο Dr Jallali, πλαστικός χειρούργος από το Λονδίνο, χαιρέτησε το αποτέλεσμα αυτής της έρευνας, διότι όπως δήλωσε ανατρέπει τη μόδα για «γεμάτα» χείλη. «Αυτή η έρευνα περιγράφει για πρώτη φορά με απόλυτους αριθμούς τις ιδανικές διαστάσεις χειλιών στα μοντέλα της μόδας, με το κάτω χείλος να είναι σημαντικά μεγαλύτερο από το πάνω χείλος του μοντέλου.»

Σύμφωνα με τον Jallali, αυτές οι πληροφορίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πλαστικούς χειρούργους ώστε να είναι βέβαιοι πως η εκάστοτε επέμβαση χειλιών γίνεται για να κολακέψει τα χαρακτηριστικά του προσώπου της κάθε γυναίκας και όχι απλώς να φουσκώσει τα χείλη της.»

viral

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: