Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση η μητέρα της

Η πληρεξούσια δικηγόρος της μητέρας της 6χρονης Αμέλια που έχασε τη ζωή της προσφάτως στην Κόρινθο, Ανθούλα Ανάσογλου ζητά με γραπτή δήλωση της τον σεβασμό απέναντι στο δράμα που ζει η εντολέας της.

Συγκεκριμένα, αναφέρει στη δήλωση της:

«Κατά το άρθρο 241 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας η ανάκριση, γίνεται πάντοτε χωρίς δημοσιότητα. Ισχύει δηλαδή η αρχή της μυστικότητας με τις ανακριτικές πράξεις να διενεργούνται με την παρουσία της ανακριτικής αρχής και του αρμόδιου δικαστικού γραμματέα και χωρίς τη γνώση του περιεχομένου των πράξεων αυτών σε άλλους. Επίσης, στο άρθρο 6 παρ.2 της ΕΣΔΔΑ κατά τη διενέργεια της ανάκρισης ισχύει η αρχή προστασίας της προσωπικότητας του κατηγορουμένου και του τεκμηρίου της αθωότητας και συνεπώς δεν επιτρέπονται ενέργειες που συνεπάγονται την παραβίαση των αρχών αυτών.

Η εντολέας μου βρίσκεται σε μια πολύ ευάλωτη συναισθηματική κατάσταση, έχοντας ένα τεράστιο ψυχολογικό άχθος να κουβαλήσει από τον πρόωρο και τραγικό θάνατο του παιδιού της αλλά και από τη χρόνια κακοποίηση που έχει υποστεί από τον πρώην σύζυγο της. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα δυστυχώς να ενδώσει σε εντονότατες δημοσιογραφικές πιέσεις και να πραγματοποιήσει δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης πανελλήνιας εμβέλειας σχετικά με την υπόθεση του χαμού του παιδιού της. Η εντολέας μου θα πρέπει να προστατευτεί σε αυτή τη δύσκολη ψυχική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και η ανακριτική αρχή να διεξάγει απρόσκοπτα και ανεπηρέαστα το έργο της και επίσης να τηρηθεί απαρέγκλιτα η βασική αρχή της μυστικότητας που προβλέπεται από τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας στο στάδιο της ανάκρισης. Για τους λόγους αυτούς παρακαλώ θερμά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της χώρας να δείξουν το δέοντα σεβασμό προς την εντολέα μου σχετικά με την παροχή πληροφοριών και στοιχείων που αφορούν τη δικογραφία για τον άδικο χαμό του παιδιού της για τη διασφάλιση της ψυχικής της ηρεμίας και την ομαλή διεξαγωγή του έργου της ανάκρισης και την παροχή ενημέρωσης με τον προσήκοντα τρόπο στο δέοντα χρόνο».


Ανθούλα Ανάσογλου

Πνιγμός 6χρονης στην Κόρινθο: Το χρονικό της υπόθεσης

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στα τέλη του περασμένου μήνα, στην παραλία στο Καλαμάκι Κορινθίας όπου η 6χρονη, αν και ήταν μαζί με τον πατέρα της, πνίγηκε στη θάλασσα.

Ένας ψαροντουφεκάς που βρισκόταν στην περιοχή ανέσυρε το σώμα του άτυχου κοριτσιού από τη θάλασσα και το μετέφερε στην ακτή. Ακολούθησαν δραματικές στιγμές με τον άτυχο πατέρα να αντικρίζει την εξάχρονη κόρη του χωρίς τις αισθήσεις της.

Επί τόπου έφθασαν άνδρες του Λιμενικού Σώματος Iσθμίας ένω άμεσα έσπευσε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με δύο διασώστες.

Οι ίδιοι έκαναν ό,τι είναι δυνατόν για να το επαναφέρουν στη ζωή. Στη συνέχεια, μετέφεραν το εξάχρονο κοριτσάκι στο Νοσοκομείο Κορίνθου όπου οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό της.

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: