Πλούτισε δίνοντας εξετάσεις οδήγησης στη θέση άλλων

Ποινή φυλάκισης επιβλήθηκε σε μία 29χρονη γυναίκα από την Ουαλία, η οποία ταξίδευε σε κάθε γωνιά του Ην. Βασιλείου δίνοντας εξετάσεις οδήγησης για λογαριασμό άλλων οδηγών

Στη «φάκα» των αστυνομικών αρχών έπεσε μια γυναίκα από την πόλη Σουόνσι της Ουαλίας, η οποία θησαύριζε δίνοντας εξετάσεις οδήγησης για λογαριασμό άλλων υποψήφιων οδηγών.

Πρόκειται για την 29χρονη Inderjeet Kaur, η οποία υποδύθηκε συνολικά 150 άτομα, περνώντας για χάρη τους, τόσο το θεωρητικό όσο και το πρακτικό σκέλος των εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης.

Σύμφωνα με τις έρευνες των αστυνομικών αρχών, το παράνομο έργο της γυναίκας διαπράχθηκε σε διάφορες περιοχές του Ην. Βασιλείου, συμπεριλαμβανομένων των περιοχών της Βόρειας Ουαλίας, του Λονδίνου, του Μπέργκινχαμ, του Νότιγχαμ και του Σουόνσι.

Η δράση της ξεσκεπάστηκε τον Μάιο του 2021, όταν ένας από τους εξεταστές άρχισε να έχει υποψίες, με αποτέλεσμα να ειδοποιήσει την αστυνομία.

Όπως ανέφερε στην κατάθεσή της, ο λόγος που έστησε τη συγκεκριμένη «κομπίνα» ήταν η αποκόμιση εύκολου χρήματος, χρεώνοντας τον κάθε «πελάτη» της 800 λίρες (947 ευρώ). Συνολικά αποκόμισε πάνω από 142.000 ευρώ.

Σημειώνεται ότι στις έρευνες που ακολούθησαν εξακριβώθηκε η συμμετοχή της σε 63 σχετικές υποθέσεις το διάστημα 2019-2020, αλλά όπως ομολόγησε η ίδια, η δράση της ξεκίνησε το 2017, και έκτοτε διέπραξε συνολικά 150 αδικήματα πλαστοπροσωπίας.

Η Kaur καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 8 ετών, η οποία μειώθηκε στο ήμισυ (4 χρόνια) λόγω μητρότητας.

«Στόχος του οργανισμού μας είναι να προστατεύσουμε το σύνολο των πολιτών από τους επικινδύνους οδηγούς και τα μη ασφαλή οχήματα. Οι θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις υπάρχουν με σκοπό να διασφαλιστεί ότι οι άνθρωποι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις ώστε να οδηγούν στους δρόμους μας», επισήμανε αξιωματούχος του κυβερνητικού οργανισμού Προτύπων Οδηγών και Οχημάτων (DVSA).

«Με δεδομένο ότι η παράκαμψη των εξετάσεων θέτει σε κίνδυνο πολλές ζωές, έχουμε τα εργαλεία να εντοπίζουμε τις απάτες και να τιμωρούμε αυστηρά τους εμπλεκόμενους. Μία από τις πρωτοβουλίες που έχουμε υιοθετήσει είναι να ακυρώνουμε τα διπλώματα οδήγησης που αποκτήθηκαν με “πλάγιο” τρόπο».

Πηγή: carandmotor.gr

Adblock test (?)

viral

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: