Πλήττεται από την κακοκαιρία η Βόρεια Ελλάδα

Πλήττεται από την κακοκαιρία η Βόρεια Ελλάδα

Πλήττεται από την κακοκαιρία η Βόρεια Ελλάδα

Πολλά είναι τα προβλήματα που προκάλεσε η κακοκαιρία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλίας όπως υπερχείλιση ποταμών, καθίζηση οδοστρωμάτων, κατολισθήσεις και συσσωρευμένοι όγκοι νερού σε μεταφορικούς άξονες, τα οποία είχαν ως αποτέλεσμα ακόμα και τη διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στο νομό Κιλκίς, η έντονη βροχόπτωση και τα λιμνάζοντα ύδατα είχαν ως αποτέλεσμα την διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Πολυκάστρου -Θεσσαλονίκης . Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών και της ΠΑΘΕ.

Επίσης, από την έντονη βροχόπτωση υπερχείλισε παραπόταμος του Γαλλικού ποταμού με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Κιλκίς – Μελάνθιου, στο ύψος της γέφυρα Κάτω Ποταμιάς. Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

Από τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκλήθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις οδοστρωμάτων στους νομούς Καστοριάς και Φλώρινας. Στο νομό Καστοριάς, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος διεκόπη η διέλευση βαρέων οχημάτων άνω των 12 τόνων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Κρυσταλλοπηγής Φλώρινας. Επίσης, λόγω κατολίσθησης, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς – Φλώρινας , από το 28ο έως το 35ο χλμ.

Κατολίσθηση σημειώθηκε και στο 20ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Φλώρινας – Καστοριάς , με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στον προαναφερθέντα οδικό άξονα από το 18ο έως το 30ο χιλιόμετρο.

Στο μεταξύ, στο νομό Έβρου που τους τελευταίους μήνες επλήγη από πλημμυρικά φαινόμενα, παραμένει σε ισχύ η διακοπή – λόγω βλάβης – της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, από τα όρια της Αλεξανδρούπολης έως το Ορμένιο. Η βλάβη προκλήθηκε από την υπερκάλυψη των γραμμών του ΟΣΕ από όγκους νερού και έως ότου αποκατασταθεί από τα συνεργεία του ΟΣΕ, η μετακίνηση των επιβατών γίνεται με λεωφορεία.

Αλλά και στο νομό Ροδόπης, λόγω υπερχείλισης υδάτων του ποταμού Λίσσου, διεκόπησαν οι διαβάσεις στις περιοχές Ποντικόρεμα, Έβρενος – Ιάσιο, Αετοκορυφή – Διώνη, Σκαλώματος – Δοκού, Κάλχα – Γρατίνης, οικισμού Κομψάτου – Μωσαϊκού, Μεσοχωρίου και Αγ. Μαρίνας Ιμέρου. Επίσης, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος, μεταξύ των οικισμών Καλλυντηρίου και Οργάνης, διεκόπη η κυκλοφορία.

Στη Θεσσαλία, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Τιταρήσιου, στο 3ο χλμ. της επαρχιακής οδού Αμπελώνα – Δελερίων, η κυκλοφορία διεκόπη και διεξάγεται από παρακαμπτήριους οδούς.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: