Πλημμύρες και κατολισθήσεις σαρώνουν την Ιαπωνία: Τουλάχιστον 14 νεκροί σε οίκο ευγηρίας

Τουλάχιστον δεκατέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο σε οίκο ευγηρίας στη δυτική Ιαπωνία, καθώς οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, αναγκάζοντας τις αρχές να εκδώσουν συμβουλές εκκένωσης για περισσότερους από 200.000 κατοίκους.

Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο χωριό Κούμα της περιοχής Κουμαμότο, που έχει πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις. Τα θύματα σύμφωνα με την Guardian πέθαναν από καρδιο-αναπνευστική ανακοπή, ένας όρος που χρησιμοποιείται στην Ιαπωνία πριν κάποιος γιατρός πιστοποιήσει και επίσημα το θάνατο κάποιου ανθρώπου. Το τραγικό συμβάν προκλήθηκε όταν πλημμύρισε ένα κοντινό ποτάμι.

Περίπου 60 – 70 άτομα βρισκόταν στον οίκο ευγηρίας, όταν το νερό πέρασε από τον δεύτερο όροφο, δήλωσε ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός NHK.

Το μετεωρολογικό πρακτορείο της χώρας υποβάθμισε τις προειδοποιήσεις βροχόπτωσης κατά μία θέση από το υψηλότερο επίπεδο έκτακτης ανάγκης στο Κουμαμότο και την κοντινή Καγκοσίμα, αλλά ο πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, κάλεσε τους ντόπιους να είναι σε εγρήγορση.

Ο Άμπε διέταξε 10.000 στρατιώτες σε επιφυλακή για άμεση ανάπτυξη επιχειρήσεων διάσωσης, δεσμεύοντας την κυβέρνηση «να κάνει ό, τι καλύτερο μπορεί για να λάβει επείγοντα μέτρα, δίνοντας προτεραιότητα στη ζωή των ανθρώπων».

Την ίδια στιγμή, εκφράζονται φόβοι ότι άλλα δύο άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους,ως αποτέλεσμα κατολίσθησης που σημειώθηκε στην πόλη Τσουνάγκι, αν και μέχρι ώρας δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

(?)

Πηγή: diethnh

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: