Πλεύρης: Σήμερα δεν μπορέσαμε να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή, λόγω του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ, επί 4,5 χρόνια δεν τόλμησε να καλέσει τον κ. Φρουζή. Σήμερα, και μετά από τρίτη συνεδρίαση, δεν μπορούμε να εξετάσουμε τον κ. Φρουζή, λόγω της αντιδεοντολογικής και αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται πλέον ξεκάθαρα, ποιοι δεν θέλουν να καταθέσει ο κ. Φρουζής», δήλωσε νωρίτερα, σήμερα, ο βουλευτής της ΝΔ, μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Θανάσης Πλεύρης, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Εμείς καλούμε τον κ. Φρουζή ως μάρτυρα 4,5 χρόνια. Ο ΣΥΡΙΖΑ με μια εξεταστική για το φάρμακο, δεν τον κάλεσε. Καλέσαμε τον κ. Φρουζή να τον εξετάσουμε, αλλά η επιτροπή για να τον εξετάσει πρέπει να έχει νόμιμη σύνθεση. Νόμιμη σύνθεση με δύο μέλη που έχουν εξαιρεθεί με απόφαση της επιτροπής, η οποία είναι ισχυρή, δεν μπορεί να υπάρξει», είπε ο βουλευτής της ΝΔ και πρόσθεσε: «Στο βαθμό που με αφορά, το αίτημα εξαίρεσης που κατέθεσε σήμερα ο συνήγορος του κ. Παπαγγελόπουλου, εάν η επιτροπή κρίνει ότι υπάρχει λόγος εξαίρεσής μου, θα πειθαρχήσω απόλυτα στην απόφαση και δεν θα λειτουργήσω με αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, να μένω εντός της επιτροπής, σώνει και καλά, ενώ θα έχω εξαιρεθεί. Αυτό όμως θα το κρίνει η επιτροπή, η οποία πρέπει να συνεδριάσει με νόμιμη σύνθεση».

Λιακούλη: Ο ΣΥΡΙΖΑ πυρπόλησε τη διαδικασία της επιτροπής, παράνομα και καταχρηστικά

«Παράνομα και καταχρηστικά, έξω από κάθε θεσμική διαδικασία, ο ΣΥΡΙΖΑ για άλλη μια φορά πυρπόλησε τη διαδικασία της προανακριτικής επιτροπής», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής και μέλος της επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης, Ευαγγελία Λιακούλη.

«Με μεγάλη μας λύπη είδαμε ότι χωρίς καμία αιδώ, ανερυθρίαστα, για άλλη μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε αυτό που έκανε και τις προηγούμενες φορές. Αρνήθηκε όμως να εξετάσει τον μάρτυρα Φρουζή η επιτροπή. Αυτό ήθελε να πετύχει ο ΣΥΡΙΖΑ, εξωθεσμικά όμως και ενάντια στη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Απορούμε πραγματικά, δεν υπάρχει όριο;», δήλωσε η βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: