Πλαταιές: Το χρονικό της τραγωδίας με τον πρώτο νεκρό της Ζηνοβίας

Το πρώτο θύμα από την κακοκαιρία Ζηνοβία καταγράφηκε στις Πλαταιές Βοιωτίας. Όπως έχει γίνει γνωστό, πρόκειται για έναν ηλικιωμένο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή από αναθυμιάσεις.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο 94χρονος, μαζί με τον 64χρονο γιο του, είχαν τοποθετήσει μία γεννήτρια για παραγωγή ρεύματος, προκειμένου να ζεσταίνονται και να έχουν και φωτισμό, καθώς το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί λόγω της κακοκαιρίας.

Όμως, τα καυσαέρια από τη γεννήτρια πήγαιναν μέσα στο σπίτι και στον χώρο όπου βρίσκονταν οι δυο άνδρες, με συνέπεια να χάσουν τις αισθήσεις τους.

Το βράδυ ο εγγονός του 94χρονου, όταν πήγε στο σπίτι, βρήκε και τους δυο αναίσθητους και ειδοποίησε τις Αρχές, απευθύνοντας έκκληση για βοήθεια. Αμέσως σήμανε συναγερμός για να ανοίξουν διαβάσεις και να μπορέσουν να φτάσουν εκεί τα σωστικά συνεργεία.

Λίγο αργότερα ασθενοφόρο παρέλαβε τον πατέρα, ο οποίος ανέκτησε τις αισθήσεις του, ενώ ο 94χρονος δεν κατάφερε να επιζήσει.

«Ξεκίνησαν τέσσερα μηχανήματα για να δημιουργήσουν πρόσβαση και μπόρεσαν να φτάσουν μόνο τα δύο», είπε χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καρακάντζας, αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας στη Στερεά Ελλάδα που βρέθηκε εκεί.

Σύμφωνα με τον κ. Καρακάντζα «ο ηλικιωμένος ήταν αυτός που εξέπνευσε από τις αναθυμιάσεις, ενώ ο γιος του μεταφέρθηκε εκτός κινδύνου με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Θήβας, αφού η παρέμβαση όλων απέτρεψε τα χειρότερα».

ellada

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: