Πίτσα που λιώνει στο στόμα !!!

 

Η ΠΙΤΣΑ ΠΟΥ ΛΙΩΝΕΙ ΣΤΟ ΣΤΌΜΑ!!!

ΥΛΙΚΑ για το ζυμαράκι της Γωγώς
1 κούπα του nescafe χλιαρό νερό (300γρ)
1 φακελάκι ξερή μαγιά
2 κουταλιες της σούπας γιαούρτι
2 φλιτζανάκια του καφέ σιμιγδάλι ότι έχετε
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ….βιτάμ με γιαούρτι βάζω..
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
500 με 550 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την γέμιση
2 διαφορετικά τυριά γκούντα emmental ανακατεμένα μεταξύ τους !!

.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνετε το νερό και το βάζετε μέσα σε μία λεκανίτσα διαλύετε την μαγιά μέσα,( προσοχή το νερό να μην είναι καυτό γιατί θα καεί η δύναμη της μαγιας και θα έχετε αποτυχία) στη συνέχεια ανακατεύετε το γιαούρτι και το βούτυρο το αλάτι και το αλεύρι κοσκινισμένο με το σιμιγδάλι , φτιάχνετε ένα ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια σας και το αφήνετε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει στη συνέχεια βάζετε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί και ρίχνετε Λίγο αλεύρι επάνω τοποθετείτε το ζυμαράκι και το ανοίγετε με τα χέρια σας ή και με τον πλάστη αν σας βολεύει.

.

Ρίχνετε την σάλτσα τα τυριά και αλλαντικά ότι εσείς θέλετε ψήνετε σε 220 βαθμούς μέχρι να ροδίσει και να γίνει η πίτσα Καλή επιτυχία σε όσους τη φτιάξουν!!

Αυτη η ποσότητα είναι για 3 πίτσες κανονικές του εμπορίου !!!

Ψήνω 20 λεπτά στους 200 με 220 την κάθε μια!!! εξαρτάται και από τον δικό σας φούρνο…..η σάλτσα που χρησιμοποιώ είναι έτοιμη δική μου που φτιάχνω εγώ το καλοκαίρι… σε περίπτωση που δεν έχετε σπιτική σάλτσα διαλύστε ένα ντοματάκι κονκασέ στο μπλέντερ βάλτε το στο κατσαρολάκι ρίξτε ρίγανη λαδάκι και λίγο Βασιλικό ψήστε για 10 λεπτά και απλώστε επάνω στην πίτσα…

Συνταγή από κ.  Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: