Πίτα με κουνουπίδι

Υλικά για 4 άτομα

Για τη ζύμη

  • 400 γραμμάρια αλεύρι
  • 50 γραμμάρια μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 ml γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν παουντερ
  • μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

  • 200 γραμ. γκούντα τριμμένο
  • 300 γραμ. κουνουπίδι (βρασμένο λίγο)
  • πράσινες και κόκκινες ψιλοκομμένες πιπεριές
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml τυρί κρέμα
  • λίγο αλάτι
  • λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ανακατεύετε όλα τα υλικά για τη ζύμη καλά εκτός από το αλεύρι (με το χέρι).
  2. Προσθέτετε σιγά σιγά το αλεύρι μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια (μπορεί να μην χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε όλο το αλεύρι).
  3. Τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη τη ζύμη και τη βάζετε στο ψυγείο για ένα 10λεπτο.
  4. Ανακατεύετε με ένα σύρμα τα 100 γραμμάρια κασέρι, τα χτυπημένα αβγά, το τυρί κρέμα, την κρέμα γάλακτος, τις πιπεριές, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Ανοίγετε τη ζύμη λίγο και τη στρώνετε σε ένα βουτυρωμένο πυρίμαχο σκεύος.
  6. Ότι περισσεύει γύρω γύρω το στρίβετε με τα χέρια δημιουργώντας σχέδιο περιμετρικά της πίτας.
  7. Ρίχνετε το κουνουπίδι πάνω στη ζύμη και έπειτα ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση.
  8. Προσθέτετε τα υπόλοιπα 100 γραμμάρια κασέρι και βάζετε την πίτα στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά.
  9. Σερβίρεται ζεστή αλλά και κρύα.

syntages

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: