Πίσω από τα σίδερα της φυλακής ο δάσκαλος που ξυλοφόρτωσε 10χρονο μαθητή στέλνοντάς τον στο νοσοκομείο!

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών επέβαλε το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου σε δάσκαλο 41 χρόνων, αφού βρέθηκε ένοχος σε υπόθεση άγριου ξυλοδαρμού 10χρονου μαθητή.

Το επεισόδιο είχε σημειωθεί στις 27 Νοεμβρίου στο Γ΄ Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο Σωτήρας. Ως αποτέλεσμα του ξυλοδαρμού, ο μαθητής υπέστη πολλαπλά κατάγματα στη μύτη.

Στο Δικαστήριο ως μετριαστικοί παράγοντες αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων, το γεγονός ότι ο εν λόγω εκπαιδευτικός απολύθηκε αμέσως μετά το περιστατικό αυτό, τα ψυχολογικά προβλήματα που αντιμετωπίζει εδώ και δύο δεκαετίες και για τα οποία λαμβάνει και αγωγή και το ότι είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών.

Λήφθηκε υπόψιν ακόμη πως ο 41χρονος απολογήθηκε για την πράξη του.

ΟΛΟ ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Ο Δήμος Σωτήρας, αλλά και η κοινή γνώμη σε ολόκληρη την Κύπρο δέχθηκαν ένα ισχυρό σοκ με την υπόθεση που βγήκε στο φως με ξυλοδαρμό 10χρονου μαθητή από τον δάσκαλό του, τον Δεκέμβριο του 2015 στο Τρίτο Ολοήμερο Δημοτικό Σχολείο.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για συνεργαζόμενο δάσκαλο Τέχνης ο οποίος νωρίς το απόγευμα της τότε Παρασκευής πήγε στην τάξη όπου διεξαγόταν το μάθημα της πληροφορικής, ζητώντας ονομαστικά τον 10χρονο μαθητή να τον συναντήσει έξω από την αίθουσα, αποσπώντας τον από το μάθημα, όπως κι έγινε. Ο δάσκαλος του ανέφερε ότι δεν είχε πλύνει ως όφειλε το πινέλο και την μπαλέτα του.

Τότε, ο δάσκαλος τον οδήγησε πίσω στην άδεια αίθουσα διδασκαλίας της Τέχνης, με τον 10χρονο να εξαναγκάζεται να πλύνει τόσο το πινέλο όσο και την μπαλέτα του, ωστόσο ο παραδειγματισμός δεν σταμάτησε εκεί… Ο δάσκαλος στο ενδιάμεσο είχε κλείσει την πόρτα της άδειας τάξης και επιτέθηκε με ιδιαίτερη σφοδρότητα στον μαθητή του! Στα όσα συγκλονιστικά καταθέτει ο μαθητής ο δάσκαλος του επιτέθηκε με πρωτοφανή αγριότητα γρονθοκοπώντας τον με μανία κυρίως στο πρόσωπο και την πλάτη.

Κάποια στιγμή το παιδάκι από τα απανωτά χτυπήματα έχασε την ισορροπία του και σωριάστηκε στο πάτωμα, ωστόσο ο δάσκαλος συνέχισε να τον χτυπά αλύπητα. Όπως ο 10χρονος κατέθεσε στην αστυνομία μαζί με τους σοκαρισμένους του γονείς, εκλιπαρούσε μάταια τον καθηγητή να σταματήσει τα χτυπήματα, καθώς ένιωθε να πονάει παντού, ωστόσο αυτός εξαγριώθηκε ακόμα περισσότερο χτυπώντας με μεγαλύτερη μανία τον μαθητή του!

Ξαφνικά πλέον το παιδί έπαψε να εκλιπαρεί τον καθηγητή του να σταματήσει, καθώς είχε χάσει τις αισθήσεις του. Τότε και αφού είχε κατευναστεί η δολοφονική μανία του δασκάλου, αυτός παράτησε τον 10χρονο αιμόφυρτο στο πάτωμα κι έφυγε σαν τον κλέφτη από το σχολείο, χωρίς να πει σε κανέναν τίποτα απολύτως! Μετά από λίγη ώρα το παιδί ανέκτησε σιγά-σιγά τις αισθήσεις του και άρχισε να σέρνεται στο έδαφος προς την πόρτα προκειμένου να ζητήσει βοήθεια.

Το μόνο που μπόρεσε να κάνει ήταν να σωριαστεί σε ένα παγκάκι όπου τον βρήκαν συμμαθητές του σε κατάσταση σοκ. Μια καθαρίστρια του σχολείου τον αγκάλιασε δίδοντάς του κουράγιο. Άρχισε να καλεί σε βοήθεια το υπόλοιπο προσωπικό του σχολείου. Λίγη ώρα μετά, ασθενοφόρο παρέλαβε τον δεκάχρονο προκειμένου να μεταφερθεί στις Πρώτες Βοήθειες του Νοσοκομείου Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ», ο 10χρονος θα υποβάλλονταν σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης δυο ρινικών οστών, τα οποία έσπασαν συνεπεία του ξυλοδαρμού που υπέστη από τον δάσκαλο. Η Αστυνομία είχε ήδη προβεί σε καταγγελία εις βάρος του, ενώ για λόγους ασφαλείας απομακρύνθηκε άμεσα από τα καθήκοντά του.

Η Αστυνομία με βάση τις καταθέσεις του 10χρονου μαθητή και του πατέρα του, αλλά και την έκθεση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας Αμμοχώστου, Γιώργο Οικονόμου, είχε ήδη προχωρήσει σε καταχώρηση της υπόθεσης, με τον δάσκαλο να κατηγορείται για επίθεση κατά ανηλίκου και πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης.

Ο δάσκαλος απαθής φέρεται να δήλωσε στην Αστυνομία πως «ό,τι έχει να πει, θα το πει στο Δικαστήριο» και αφέθηκε ελεύθερος το τότε Σάββατο.

Το παιδάκι μετά την εγχείρηση θα παρέμενε για λίγες ημέρες στο νοσοκομείο για νοσηλεία και ψυχική στήριξη. Το Υπουργείο Παιδείας παρακολουθούσε στενά την κατάσταση της υγείας του και συνεργάζονταν με τους γονείς, με απώτερο σκοπό την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας.

Επίσης, το Υπουργείο ξεκαθάρισε ότι ο δάσκαλος αυτός, ο οποίος εργαζόταν στο Ολοήμερο με αγορά υπηρεσιών δεν πρόκειται επ’ ουδενί να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες.

Κι έτσι το Υπουργείο προχώρησε στη διακοπή του συμβολαίου του και ως εκ τούτου δεν βρίσκονταν πλέον στα σχολεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ, ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

ellada

Tags: , , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: