Πισία ή Πιροσκί !!!

ΠΙΣΙΑ(ΠΙΡΟΣΚΙ) !!!

-1 φλυτζάνι νερό+1 γάλα
-1κουταλάκι αλάτι+1 ζάχαρη
-1φακελάκι ξερή μαγιά
-1κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
-Αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χλιάρινα τα 2 υγρά,μέσα σε μία λεκανίτσα έβαλα την μαγιά,την ζάχαρη και το αλάτι.
Έριξα και τα 2 υγρά,ανακάτεψα με το χέρι ωσότου διαλυθεί η μαγιά.

Έριξα το ελαιόλαδο και συνέχισα με το αλεύρι(έβαλα τόσο όσο να μην κολλάει στο χέρι μου η ζύμη.

Περίπου 750 με 800 γρ..) 

Αφησα την ζύμη να ξεκουραστεί,με τον παραδοσιακό τρόπο,την τύλιξα με μεμβράνη και μετά με κουβερτούλα, 1ώρα περίπου ωσότου διπλασιασθεί.
Ετοίμασα την γέμιση,φετούλα τριμμένη.

Του πηγαίνει πάρα πολύ και πατάτα βρασμένη,λιωμένη,περασμένη στο τηγάνι,με κρεμμυδι,πιπέρι και άνηθο.
Έκανα την εξής διαδικασία :αλεύρωσα ελαφρώς ενα ταψί,έπαιρνα μια μικρή ποσότητα από το ζυμάρι και το άνοιγα μέσα σ’ένα πιάτο,στο οποίο είχα κι εκεί αλεύρι για να χρησιμοποιώ να μην κολλάει η ζύμη στα χέρια μου.

Άνοιγα φυλλαράκι,έβαζα την φετούλα, δίπλωνα  πίεζα τις άκρες,τοποθετούσα μέσα στο ταψί.

Αφού τελείωσα με όλη τη ζύμη,έβαλα αρκετό λαδι στο τηγάνι να κάψει,τηγάνισα και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ενα ωραίο χρώμα..
ΥΓ..Φυσικά όταν τα βγάζουμε από το τηγάνι,τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αθηνά ΣύρμαληΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


(?)

Πηγή: mageirikikaisintages.blogspot.com

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: