Πιο υψηλές πωλήσεις ανακοίνωσε για το 2ο εξάμηνο 2020 η Volvo Cars

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας για το περασμένο έτος  δείχνουν άνοδο παρά την ανησυχία και αβεβαιότητα στις εργασιακές σχέσεις που προέρχονται από την πανδημία του κορωνοϊού. Η Volvo Cars ανακοίνωσε τις πιο υψηλές πωλήσεις και τα μεγαλύτερα κέρδη σε περίοδο δεύτερου εξαμήνου στην ιστορία της κατά τη διάρκεια του 2020. Τα  έσοδά της ανήλθαν σε 151 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες και τα λειτουργικά της κέρδη σε 9,5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες. Στη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα κέρδη αυξήθηκαν κατά 8,2%, ενώ η αύξηση των εσόδων έφθασε το 4,9%. Το περιθώριο κέρδους ήταν 6,3%. Στη διάρκεια του 2020, η πανδημία επιτάχυνε τη στροφή της Volvo Cars προς τις online πωλήσεις, εξέλιξη που η εταιρεία αναμένει να συνεχιστεί και στο 2021.


Håkan Samuelsson

Τα αποτελέσματα της εταιρείας αντανακλούν την ισχυρή ζήτηση για τη σειρά Recharge, στην οποία ανήκουν όλα τα αμιγώς ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά μοντέλα Volvo. Κατά τους τελευταίους έξι μήνες του έτους, η εταιρεία πούλησε 391.751 αυτοκίνητα, σημειώνοντας αύξηση 7,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2019, και διεύρυνε το μερίδιό της στις περισσότερες αγορές.

Για το σύνολο του 2020, η Volvo Cars ανακοίνωσε ότι τα έσοδά της ανήλθαν σε 263 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες και τα λειτουργικά της κέρδη σε 8,5 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες. Η εταιρεία κατάφερε να μειώσει τα πάγια κόστη και να σημειώσει ανάπτυξη, βελτιώνοντας τις ταμειακές ροές και τη ρευστότητά της.

«Αναλάβαμε αποφασιστική δράση για να περιορίσουμε τις επιπτώσεις της πανδημίας.Σημειώσαμε ισχυρή ανάκαμψη και πετύχαμε το δεύτερο καλύτερο εξάμηνο στην ιστορία μας. Επιπλέον, η ταχεία αύξηση της ζήτησης για τη σειρά Recharge δείχνει ότι οι προοπτικές είναι πολύ καλές και αναμένουμε να συνεχιστεί το 2021», δήλωσε ο Håkan Samuelsson (Χόκαν Σάμιουελσον), CEO της Volvo Cars.

Στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες, τις δύο πιο μεγάλες αγορές, η εταιρεία ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεων για το σύνολο του έτους, καθώς κατάφερε να ανακάμψει από την πτώση των πωλήσεων λόγω της πανδημίας στο πρώτο μισό της χρονιάς, πετυχαίνοντας σημαντική αύξηση στο δεύτερο εξάμηνο.

Για το 2021, η εταιρεία αναμένει να συνεχιστεί η αύξηση στις πωλήσεις και τα έσοδα, καθώς θα υποστηρίζεται από μία εξαιρετική γκάμα προϊόντων αλλά και περαιτέρω αύξηση στις online πωλήσεις.

Πιο υψηλές πωλήσεις ανακοίνωσε για το 2ο εξάμηνο 2020 η Volvo Cars gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: