Πηγή ΥΠΟΙΚ: Τίποτα δεν έχει συμφωνηθεί για τις συντάξεις

Κορυφαίος αξιωματούχος του Υπουργείου Οικονομικών, κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με δημοσιογράφους, διέψευσε το δημοσίευμα του ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών για ακύρωση των περικοπών στις συντάξεις, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να είναι αλήθεια, γιατί αυτό το πράγμα δεν αποφασίζεται εδώ στην Αθήνα, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων».

Όσον αφορά στην πορεία της διαπραγμάτευσης με τους θεσμούς, ο αξιωματούχος υπογράμμισε πως αυτό που έγινε κατά την παραμονή τους στην Αθήνα είναι ότι υπήρξε κάποια πρόοδος -σχεδόν συμφωνία- στο δημοσιονομικό κόστος των εξαγγελιών που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ. Υπάρχουν μόνο κάποιες μικροαποκλίσεις.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι τα μέτρα που θα εφαρμοστούν το 2019 δεν είναι «κλειδωμένα», προσθέτοντας ότι η ελληνική πλευρά έχει βέβαια κάποια προτίμηση στα μέτρα που θα ήθελε να εφαρμοστούν, αλλά όλα θα είναι σε συνάρτηση με τον δημοσιονομικό χώρο που θα συμφωνηθεί.

Σε ερώτηση για το εάν προλαβαίνουν να συμφωνήσουν για τις συντάξεις και να αναγραφεί η απόφαση στο προσχέδιο του Προϋπολογισμού, ανέφερε ότι αυτό δεν είναι κάτι που απασχολεί τους ξένους, αλλά φαίνεται ότι η ελληνική πλευρά θα ήθελε να έχει απαλειφθεί το συγκεκριμένο μέτρο έως την 1η Οκτωβρίου. «Ο,τι είναι καλό, είναι καλό να γίνεται όσο το δυνατόν πιο νωρίς», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, στη διαπραγμάτευση, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις μεταρρυθμίσεις σε εξέλιξη και για τη διαδικασία αναπροσαρμογής του κατώτατου μισθού.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: