Πιερρακάκης για εφαρμογή εντοπισμού κρουσμάτων κορονοϊού: Εξετάζουμε το ενδεχόμενο


«Η κυβέρνηση ετοιμάζει πολλά και σε πάρα πολλούς τομείς» τόνισε ο Υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και στη Μάρα Ζαχαρέα το βράδυ της Πέμπτης αναφερόμενος στις νέες ψηφιακές υπηρεσίες που ετοιμάζει η κυβέρνηση για τους πολίτες.

«Έχουν εκδοθεί 250.000 υπεύθυνες δηλώσεις, 150. 000 εξουσιοδοτήσεις, πάνω από 1 εκατ. ηλεκτρονικές συνταγογραφήσεις» τόνισε ο κ. Πιερρακάκης και αναφέρθηκε επίσης στις νέες δυνατότητες που προστίθενται για έκδοση ληξιαρχικών πράξεων, αποδείξεων για τον ΕΟΠΥΥ (που έχουν να κάνουν με λογοθεραπεία, εργθεραπεία κ.ά.).

Σχετικά με τον τουρισμό αλλά και την εφαρμογή για τον άμεσο εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε μια περιορχή, ο Υπουργός ανέφερε πως: «Εξετάζουμε το ενδεχόμενο», το οποίο εξετάζεται και πανευρωπαϊκά, με ψήφισμα της ΕΕ με πρωτοβουλία της Ελλάδας. «Ακόμη οι πληροφορίες βέβαια τεστάρονται ως προς την ακρίβειά τους. Εφόσον αυτό ισχύει, θα το ανακοινώσουμε πολύ σύντομα» πρόσθεσε.

«Το σκεπτικό θα είναι η ενημέρωση, ότι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες για το πού πρέπει να πάμε ή όχι» διευκρίνισε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η συζήτηση αφορά τη μεταβίβαση δεδομένων μέσω bluetooth στα κινητά τηλέφωνα και αν πρέπει χρησιμοποιηθεί η τεχνολογία της Apple και της Google, εφόσον ο πολίτης επιθυμεί με δική πρωτοβουλία όταν διαγνωστεί θετικός στον κορoνοϊό, να πατήσει το σχετικό κουμπί της εφαρμογής.

Πολιτική

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: