PFW: Οι Simpsons έγιναν πρωταγωνιστές στην SS22 συλλογή του οίκου Balenciaga

PFW: Οι Simpsons έγιναν πρωταγωνιστές στην SS22 συλλογή του οίκου Balenciaga

Το crossover που απέδειξε πως η μόδα μπορεί να συνδυαστεί και με άλλες μορφές διασκέδασης, κουλτούρας και τεχνολογίας.

Μετά το Met Gala, όπου o Demna Gvasalia έντυσε την Kim Kardashian, ο γεωργιανός διευθυντής του οίκου έβαλε στο στόχαστρό μια ακόμα γνωστή οικογένεια: τους Simpsons. Για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022, ο σχεδιαστής έστησε ένα μοναδικό concept. Το κοινό στην επίδειξη του Balenciaga για την Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι παρακολούθησε ένα δεκάλεπτο exclusive επεισόδιο της animated σειράς «The Simpsons», με το όνομα «The Simpsons I Balenciaga».

Σε αυτό το The Simpsons / Balenciaga project, οι Bart και Homer, Marge, Lisa και Maggie, αλλά και οι υπόλοιποι πολίτες του Springfield, ταξίδεψαν στη Γαλλική πρωτεύουσα για να παρουσιάσουν μερικά εμβληματικά looks του διάσημου οίκου κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας του Παρισιού.

Τι είδαμε στο κλιπ

Το κλιπ ξεκινά με τον Homer (πρωταγωνιστή της σειράς) να ζητάει το φθηνότερο ρούχο με λογότυπο Balenciaga για τα γενέθλια της Marge, που είναι στις 2 Οκτωβρίου. Ο Homer σχεδόν λιποθυμά κοιτάζοντας την τιμή του φορέματος μόλις η σύζυγός του ανοίγει το δέμα – η οποία ανέρχεται στα 19.000 δολάρια. Η Marge αποφασίζει να το επιστρέψει και στέλνει στον Gvasalia ένα ευχαριστήριο γράμμα. Συγκινημένος από τη βαθιά θλίψη της Marge, ο Creative Director αποφασίζει να προσκαλέσει όλους τους κατοίκους της πόλης να γίνουν τα μοντέλα για το νέο του show, στο Παρίσι.

PFW: Η SS22 συλλογή του οίκου Chanel είναι ελπιδοφόρα και γεμάτη αισιοδοξία για το μέλλον

Ανάμεσα στους θεατές βλέπουμε καρτούν της Kim Kardashian και του Kanye West, ενώ η Anna Wintour δακρύζει από συγκίνηση όταν βλέπει τη Marge και η βοηθός της συλλέγει το δάκρυ της σε μπουκαλάκι, κολλώντας την ετικέτα: Wintour No 9.

«Ήθελα να κάνω ένα concept πρεμιέρας όπου οι καλεσμένοι θα ήταν το show. Ήταν ωραίο να έχουμε ξανά μια κοινωνική εκδήλωση και ήλπιζα ότι θα έκανε τους ανθρώπους να χαμογελούν», δήλωσε ο Demna Gvasalia, ο οποίος ήταν φανατικός της σειράς κινουμένων σχεδίων από τα παιδικά του χρόνια.

Η συλλογή του Gvasalia

Πριν από την ειδική προβολή, οι συγκεντρωμένοι είδαν τη νέα συλλογή του οίκου, η οποία ήταν «πιστή στην παλέτα Balenciaga» όπως δήλωσε ο οίκος, δηλαδή ήταν μια μείξη από couture και streetwear. Πρωταγωνιστές στο show ήταν το μαύρο χρώμα, αλλά και κάποιες έντονες αποχρώσεις, όπως το φούξια, το κίτρινο και το γαλάζιο.

Την προσοχή μας τράβηξαν τα oversized σακάκια, οι καμπαρντίνες, τα ασύμμετρα πλισέ φορέματα και ένα γιγαντιαίο σε όγκο ball gown. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα αξεσουάρ που ολοκληρώνουν τα σύνολα, όπως τα Hard Crocs clogs, οι αγαπημένες μπότες-κάλτσες, τα μυτερά μοκασίνια και οι γόβες, τα μποά και οι γούνινοι γιακάδες αλλά και οι τσάντες.

Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως 92,5% των υλικών στη συλλογή ήταν sustainable, καθώς ο σχεδιαστής χρησιμοποίησε το φυτικό δέρμα, ανακυκλωμένα υλικά και denim. Επιπλέον, για ακόμα μια σεζόν ο οίκος αγκάλιασε το inclusivity με body conscious φορέματα και catsuits φορεμένα πάνω σε μοντέλα όλων των ηλικιών και σωματότυπων

Δες τα looks που ξεχωρίσαμε από τη νέα συλλογή του οίκου Balenciaga στην gallery παρακάτω.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: ImaxTree Balenciaga Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: