PFW: O Olivier Rousteing γιορτάζει 10 χρόνια στον οίκο Balmain με ένα φαντασμαγορικό show

PFW: O Olivier Rousteing γιορτάζει 10 χρόνια στον οίκο Balmain με ένα φαντασμαγορικό show

Fashion icons, όπως η Naomi Campbell και Carla Bruni, σηματοδότησαν την περίσταση στο SS22 show του οίκου!

Πριν από μια ολόκληρη δεκαετία, ο Olivier Rousteing ανέλαβε τη διεύθυνση του Balmain στην ηλικία των 25 ετών και προφανώς η δεκαετής επέτειος δεν επρόκειτο να μας πέρναγε απαρατήρητη. Το show του Balmain για τη σεζόν Άνοιξη/Καλοκαίρι 2022 άνοιξε σε ένα μεγάλο κοινό και απογείωσε την ιδέα του Balmain Army με τετράγωνους ώμους, sexy λεπτομέρειες, tribal αναφορές για «glamazons», και στοιχεία των 80′s.

Μόδα και φιλανθρωπία

Αυτή η συλλογή είναι το αποκορύφωμα στο διήμερο Φεστιβάλ που οργάνωσε ο οίκος στις 28 & 29 Σεπτεμβρίου στο La Seine Musicale στο Παρίσι, στη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Παρισιού, για να τιμήσει τον σχεδιαστή του. Τα έσοδα από τα τρόφιμα, τα ποτά και τα εμπορεύματα στο Φεστιβάλ συγκεντρώθηκαν για την οργάνωση RED για την ενίσχυση του αγώνα κατά του AIDS και του Covid-19 αλλά και για τη βοήθεια των γυναικών στις τρίτες χώρες.

O Rousteing άντλησε έμπνευση από το ατύχημα και την θεραπεία του

Ο διάσημος σχεδιαστής αποκάλυψε πως πριν από ένα χρόνο υπέστη σοβαρά εγκαύματα στα χέρια του όταν ένα τζάκι στο σπίτι του εξερράγη. Δεν είχε μιλήσει για τον μήνα που πέρασε στο νοσοκομείο, προσπαθώντας να αντιμετωπίσει τον πόνο και την απομόνωση μαζί με την πανδημία.

Μέσα από τα bandage φορέματα, ο σχεδιαστής φαίνεται να άντλησε έμπνευση από τον ένα μήνα που πέρασε στο νοσοκομείο με επιδέσμους. «Είναι μια συλλογή που μιλά για την ελευθερία του να είσαι ο εαυτός σου, να έχεις την αυτοπεποίθηση να προχωρήσεις σε έναν νέο κόσμο. Αυτό ισχύει τόσο για εμένα όσο και για τα ρούχα. Πέρασαν δέκα χρόνια οπότε δεν ανοίγω ένα νέο κεφάλαιο, αλλά ένα νέο βιβλίο», δήλωσε ο Olivier Rousteing.

Σημαντικές εμφανίσεις

Τα plus size μοντέλα Precious Lee και Alva Claire, οι οποίες έγραψαν ιστορία στον χώρο της μόδας, ήταν μεταξύ αυτών που έκαναν την εμφάνισή τους στην πασαρέλα. Η Naomi Campbell άνοιξε το δεύτερο μέρος του show, το οποίο περιλάμβανε μια ιδιαίτερη και glamorous capsule συλλογή με όλα τα iconic look του Olivier Rousteing από την περασμένη δεκαετία.

Μπορεί η Beyoncé να μην έκανε την εμφάνισή της, ηχογράφησε ωστόσο το δικό της συγκινητικό μήνυμα το οποίο άνοιξε το δεύτερο μέρος του επετειακού Balmain show, τονίζοντας το όραμα του Rousteing για τον γαλλικό οίκο και τα επιτεύγματα του τα τελευταία δέκα χρόνια. «Με βοήθησες να κάνω το μουσικό μου statement. Με βοήθησες να ενισχύσω το μήνυμά μου. Τα σχέδιά σου με έκαναν να νιώσω δυνατή», είπε μεταξύ άλλων η τραγουδίστρια.

Mια ακόμη μεγάλη έκπληξη φύλαγε για το φινάλε του show του o Οlivier Rousteing: η Carla Bruni ανέβηκε ξανά στην πασαρέλα φορώντας ένα ολοκέντητο κρεμ mini dress με έντονους ώμους. Εκτός από την 53χρονη πρώην πρώτη κυρία της Γαλλίας, στο catwalk περπάτησαν και άλλες stars, όπως οι Natalia Vodianova, Milla Jovovich και Karen Elson.

Στο τέλος της πασαρέλας, ο σχεδιαστής υποκλίθηκε μπροστά στο κοινό μαζί με περισσότερα από 10 εντυπωσιακά μοντέλα. Συνέχισε στην gallery παρακάτω για να δεις τα highlights του Balmain show.

Πηγή κεντρικής φωτογραφίας: Imax Tree Balmain SS22

(?)

moda

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: